
melisa | Strakatý tvarohový koláč s broskyňami
Vynikajúci hrnčekový koláčik. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a výsledok celkom efektný.
Cesto: | ||
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
1 | kus | prášok do pečiva |
1⁄2 | hrnček | olej |
1 | hrnček | mlieko |
2 | kusy | vajce |
Do polovice cesta: | ||
2 | polievkové lyžice | mlieko |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Plnka: | ||
500 | gramov | jemný tvaroh |
2 | kusy | vajce |
1 | kus | vanilkový cukor |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
250 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | vanilkový puding |
broskyne |
hrnček = 250 ml
Cesto: vajcia vyšľaháme s cukrom, prilejeme olej, mlieko, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva. Rozdelíme na polovicu, do jedne pridáme mlieko a preosiate kakao.
Na vymastený a múkou vysypaný plech, rozmer 30x40 cm rozotrieme bledé cesto, naň cic-cak polovicu kakaového cesta, nadrobno pokrájané broskyne alebo iné ovocie (môže byť aj kompót), ktoré zalejeme tvarohovou plnkou a na povrch cik-cak zvyšok kakaového cesta. Stierkou vedieme po dĺžke plechu čiary až dospodu, tým sa vytvorí zaujímavý, nepravidelný, ozdobný vzor.
Tvarohová plnka: tvaroh zmiešame s rozšľahanými vajíčkami, cukrom, vanilkovým cukrom, postupne prilejeme mlieko, zmiešané s vanilkovým pudingom v prášku a premiešame.
Koláč upečieme pri teplote 180°C 40 minút alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné.
Po upečení posypeme práškovým cukrom. Po vychladnutí pokrájame.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Koláčik je veľmi chutný a rýchlo pripravený, ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty