reklama

Strakatý tvarohový koláč s broskyňami

Pridal/a melisa dňa 18. 11. 2019 - 17:12 - Recepty melisa
Strakatý tvarohový koláč s broskyňami, Recepty na koláče, melisa

melisa | Strakatý tvarohový koláč s broskyňami


reklama

Vynikajúci hrnčekový koláčik. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a výsledok celkom efektný. Slnko

Ingrediencie
Cesto:
2 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček kryštálový cukor
1 kus prášok do pečiva
1⁄2 hrnček olej
1 hrnček mlieko
2 kusy vajce
Do polovice cesta:
2 polievkové lyžice mlieko
2 polievkové lyžice kakao
Plnka:
500 gramov jemný tvaroh
2 kusy vajce
1 kus vanilkový cukor
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
250 millilitrov mlieko
1 balík vanilkový puding
  broskyne
Postup

 hrnček = 250 ml 

Cesto: vajcia vyšľaháme s cukrom, prilejeme olej, mlieko, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva. Rozdelíme na polovicu, do jedne pridáme mlieko a preosiate kakao.

Na vymastený a múkou vysypaný plech, rozmer 30x40 cm rozotrieme bledé cesto, naň cic-cak polovicu kakaového cesta, nadrobno pokrájané broskyne alebo iné ovocie (môže byť aj kompót), ktoré zalejeme tvarohovou plnkou a na povrch cik-cak zvyšok kakaového cesta. Stierkou vedieme po dĺžke plechu čiary až dospodu, tým sa vytvorí zaujímavý, nepravidelný, ozdobný vzor. 

Tvarohová plnka: tvaroh zmiešame s rozšľahanými vajíčkami, cukrom, vanilkovým cukrom, postupne prilejeme mlieko, zmiešané s vanilkovým pudingom v prášku a premiešame.

Koláč upečieme pri teplote 180°C 40 minút alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné.

Po upečení posypeme práškovým cukrom. Po vychladnutí pokrájame.

Dobrú chuť!

Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

melisa, Pi, 22. 11. 2019 - 08:54

Koláčik je veľmi chutný a rýchlo pripravený, ďakujemVeľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama