
aramana
Strúhaný kakaový koláčik ktorého výhoda je že cesto netreba vaľkať. Stačí nastrúhať. Správne ochutená tvarohová náplň pečená medzi dvoma strúhanými cestami samozrejme s marhuľami alebo aj iným ovocím.
Ingrediencie
40 | dekagramov | hladká múka |
25 | dekagramov | margarín |
40 | dekagramov | práškový cukor |
2 | kusy | vanilkový cukor |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
4 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | kakao |
75 | dekagramov | tvaroh |
1 | polievková lyžica | Solamyl |
kus | horká čokoláda | |
1 | kus | škoricový cukor |
10 | kusy | marhule |
Postup
V miske zhnetieme múku, margarín, 15dg práškový cukor, 1 vanilku, prášok do pečica,1 žltok a kakao. Spracované cesto dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu.
Medzitým si môžeme pripraviť plnku. Vymiešame tvaroh, 25dg cukor, 1 vanilku, solamyl a tri žltky. Do zmesi nakoniec jemne vmiešame sneh zo 4 bielkov a nastrúhame čokoládu.
Cesto si rozdelíme na dve časti. Na vymastený a múkou vysypaný plech postrúhame prvú časť cesta na ktorú vylejeme plnku.Na ňu poukladáme ovocie (marhule, broskyne) narezané na menšie kúsky obalené v škoricovom cukre. Následne nastrúhame drúhú časť cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180-tich stupňoch, 20-30 minút.
Ďalšie recepty
Vláčne pečené kysnuté buchty
Martuška 123 | Vláčne pečené kysnuté buchty
Vláčne pečené kysnuté buchty
Recept na pečené kysnuté buchty plnené tvarohom alebo lekvárom. Nadýchané cesto, tradičná chuť, ktorá poteší každého.
Rýchly hrnčekový marhuľový koláč
Kamila
Rýchly hrnčekový marhuľový koláč
Fotorecept na hrnčekový marhuľový koláč, ktorý zvládnete aj bez mixéra. Stačí miska, pár surovín a šťavnaté marhule – výsledkom je vláčny, voňavý koláč, ktorý zmizne z plechu skôr, než vychladne. Recept je na malý plech.