
aramana
Strúhaný kakaový koláčik ktorého výhoda je že cesto netreba vaľkať. Stačí nastrúhať. Správne ochutená tvarohová náplň pečená medzi dvoma strúhanými cestami samozrejme s marhuľami alebo aj iným ovocím.
Ingrediencie
40 | dekagramov | hladká múka |
25 | dekagramov | margarín |
40 | dekagramov | práškový cukor |
2 | kusy | vanilkový cukor |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
4 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | kakao |
75 | dekagramov | tvaroh |
1 | polievková lyžica | Solamyl |
kus | horká čokoláda | |
1 | kus | škoricový cukor |
10 | kusy | marhule |
Postup
V miske zhnetieme múku, margarín, 15dg práškový cukor, 1 vanilku, prášok do pečica,1 žltok a kakao. Spracované cesto dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu.
Medzitým si môžeme pripraviť plnku. Vymiešame tvaroh, 25dg cukor, 1 vanilku, solamyl a tri žltky. Do zmesi nakoniec jemne vmiešame sneh zo 4 bielkov a nastrúhame čokoládu.
Cesto si rozdelíme na dve časti. Na vymastený a múkou vysypaný plech postrúhame prvú časť cesta na ktorú vylejeme plnku.Na ňu poukladáme ovocie (marhule, broskyne) narezané na menšie kúsky obalené v škoricovom cukre. Následne nastrúhame drúhú časť cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180-tich stupňoch, 20-30 minút.
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.