
Frommykitchendotcom | Šťavnatý čokoládový koláč s polevou
Jednoduché cesto s jogurtom a tekutá čokoládová poleva, ktorá sa z časti vpije do korpusu
Ingrediencie
200 | gramov | hladká múka |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
4 | polievkové lyžice | kakao |
4 | polievkové lyžice | lieskové orechy mleté |
250 | millilitrov | biely jogurt |
100 | millilitrov | olej |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | marhuľový džem |
Poleva: | ||
100 | gramov | maslo |
100 | gramov | čokoláda |
3 | polievkové lyžice | kakao |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | mlieko |
Na potretie cesta: | ||
2 | polievkové lyžice | marhuľový džem |
Postup
Do misky dáme múku, sódu bikarbónu, kakao, lieskovce a lyžicou zamiešame.
Do osobitnej nádoby dáme jogurt, marhuľový džem, olej a cukor a mixérom dobre vymiešame. K tejto zmesi potom pridáme sypké suroviny a všetko spolu vymiešame mixérom.
Hmotu vylejeme do pripravenej formy obloženej papierom (26 cm) a dáme piecť na 180C na 25-30 minút. Pozor, aby sa neprepiekla, lebo piškóta bude suchá. Musí ostať vláčna.
Ešte horúci koláč poriadne poprepichujeme vidličkou, aby sa džem a poleva dostali dovnútra, hneď natrieme marhuľovým džemom a polejeme polevou.
Polevu si pripravíme, kým sa koláč pečie. Do hrnca dáme maslo, čokoládu a mlieko a necháme roztopiť na miernom ohni. Pridáme cukor, kakao a miešame, až kým nevznikne hladká poleva bez hrudiek.
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Frommykitchendotcom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.