Jednoduché cesto s jogurtom a tekutá čokoládová poleva, ktorá sa z časti vpije do korpusu
200 | gramov | hladká múka |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
4 | polievkové lyžice | kakao |
4 | polievkové lyžice | lieskové orechy mleté |
250 | millilitrov | biely jogurt |
100 | millilitrov | olej |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | marhuľový džem |
Poleva: | ||
100 | gramov | maslo |
100 | gramov | čokoláda |
3 | polievkové lyžice | kakao |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | mlieko |
Na potretie cesta: | ||
2 | polievkové lyžice | marhuľový džem |
Do misky dáme múku, sódu bikarbónu, kakao ,lieskovce a lyžicou zamiešame.
Do osobitnej nádoby dáme jogurt, marhuľový džem, olej a cukor a mixérom dobre vymiešame. K tejto zmesi potom pridáme sypké suroviny a všetko spolu vymiešame mixérom.
Hmotu vylejeme do pripravenej formy obloženej papierom( 26 cm) a dáme piecť na 180C na 25-30 minút. Pozor, aby sa neprepiekla, lebo piškóta bude suchá. Musí ostať vláčna.
Ešte horúci koláč poriadne poprepichujeme vidličkou ( aby sa džem a poleva dostali dovnútra) , hneď natrieme marhuľovým džemom a polejeme polevou.
Polevu si pripravíme, kým sa koláč pečie. Do hrnca dáme maslo, čokoládu a mlieko a necháme roztopiť na miernom ohni. Pridáme cukor, kakao a miešame, až kým nevznikne hladká poleva bez hrudiek.
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty