
Kamila
Recept s fotopostupom na svieži hrnčekový koláč so slivkami, u nás tradične s celozrnou špaldovou múkou. Ak chcete koláč na celý plech zdvojnásobte dávku.
Cesto: | ||
2 | kusy | vajce |
1⁄2 | hrnček | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
125 | gramov | maslo |
1 | hrnček | špaldová múka celozrnná |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
500 | gramov | slivky |
Posýpka: | ||
1⁄2 | hrnček | špaldová múka celozrnná |
1⁄3 | hrnček | mleté orechy |
30 | gramov | maslo |
Maslo (okrem toho do posýpky) necháme zmäknúť, vajíčka aspoň hodinu postáť pri izbovej teplote. Slivky umyjeme, rozpolíme a zbavíme kôstok, keď sú väčšie môžeme nakrájať na štvrtiny.
Cesto:
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do svetlej peny, po jednom zašľaháme vajíčka. Ak sú studené, hmota sa môže trošku zraziť, nevadí, múka to spraví. Na nižších otáčkach primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme do okrúhlej formy, vymastenej a múkou vysypanej. Na cesto rozložíme slivky.
Posýpka:
V miske vymiešame, ideálne rukou múku, orechy a studené maslo. Keď je veľmi horúco, maslo rýchlo mäkne, takže posýpka nebude celkom ideálna. Hmotu "rozdrobíme" na slivky.
Pečieme pri teplote cca 180°C cca 45 minút alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty