
Recept s fotopostupom na fantasticky hrnčekový ovocný koláč, ktorý dokážu spraviť aj vaše deti či manžel. K jeho príprave vám postačí lyžica, nepotrebujete ani robot vytiahnúť. Jednoduchšie to už ozaj nejde. Hrnček používame väčší cca 330 ml.
600 | gramov | slivky |
2 | hrnčeky | špaldová múka celozrnná |
1⁄2 | hrnček | trstinový cukor |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | kusy | vajce |
1⁄2 | hrnček | mlieko |
125 | gramov | maslo |
Slivky umyjeme, rozpolíme, odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky.
Maslo roztopíme.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a cukrom.
Primiešame nakrájané slivky a dôkladne ich obalíme.
Pridáme vajíčka, roztopené maslo a mlieko, zľahka, ale dôkladne rozmiešame
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, odporúčam menší plech, pri teplote cca 180 °C cca 45 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Na veľkom plechu bol koláčik nižší, asi by to chcelo navýšiť dávkovanie, o polovicu, ale bol úplne fantastický. Na druhý pokus som ho robila v menšom pekáči, už bol vyšší. Inak som pri tom postupe ani veľmi neverila, že sa výsledok na koláč bude podobať.
Pri verzii s jablkami predsa len skúsim vajíčka s cukrom vyšľahať. Ak máte radi škoricu, pridajte 1 čl.








super

