
U nás jednoduché koláče máme najradšej. Vždy, keď príde chuť na sladké, upečiem takýto, len zmením ovocie podľa domácej ponuky.
Ingrediencie
15 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
8 | polievkové lyžice | mlieko |
8 | polievkové lyžice | olej |
1 | kus | vajce |
1 | kus | prášok do pečiva |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | kus | škoricový cukor |
200 | gramov | slivkový lekvár |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | plechovka | broskyňový kompót |
1 | hrnček | ríbezle |
Postup
Všetky suroviny na koláč okrem ovocia a škoricového cukru zmiešame v miske , vytvoríme liate cesto. Mlieko a olej pridávam tak, že lejem a len obraciam lyžicu.
Cesto vylejeme na plech, s pridaním papiera na pečenie 25x35 cm. Na vrch poukladám ovocie, marhule z kompótu a mrazené ríbezle.
Pomedzi lyžičkou pridáme slivkový lekvár. Posypeme škoricovým cukrom a dáme piecť. Pečieme asi 35 až 49 minút. Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť
Treba dať pozor, cesto nemá byť veľmi husté, ak je, pridaj mlieko aj olej.


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.