
Martuška 123 | Jemná banánová bábovka
reklama
Ak máte doma prezreté banány, určite vyskúšajte túto jemnú bábovku.
Ingrediencie
4 | kusy | vajce |
250 | gramov | polohrubá múka |
250 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | maslo |
250 | gramov | banány |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | prášok do pečiva |
Postup
Maslo s cukrom vyšľaháme do penista, postupne pridávame žĺtky a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Ošúpané banány rozmixujeme, zamiešame do cesta a nakoniec primiešame metličkou tuhý sneh z bielok.
Bábovkovú formu poriadne vymastíme a vysypeme jemnou strúhankou alebo múkou, vlejeme do nej cesto a pečieme na 170-180 stupňov asi hodinu.
Nakoniec posypeme práškovým cukrom.
Výnos
1 bábovka
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.