Jahodový cheesecake

Popis

Jednoduchá letná dobrota.

Jahodový cheesecake - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

200gramovmaslové sušienky
100gramovmaslo
500gramovmascarpone
500gramovjemny tvaroh
100gramovpraskový cukor
1balíkvanilkový cukor
70gramovhladka muka
2kusyvajce
200gramovjahody
  cukor podľa chuti

Inštrukcie

Sušienky podrvíme a pridáme rozpustené maslo. Vysypeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pritlačíme.

Mascarpone zmiešame s tvarohom, buď ručne alebo pri nízkych otáčkach. Pridáme práškový a vanilkový cukor a premiešame. Po jednom zamiešame vajcia a pridáme aj múku.

Z jahôd si odložíme pár na zdobenie. Zvyšok očistených a umytých jahôd si rozmixujeme na hladko. (môžme aj prepasírovať)

Asi 3-4 PL jahodovej omáčky pridáme k mascarpone krému a dobre zamiešame. Krém nalejeme na sušienky a uhladíme. Pečieme najprv na 175°C- 15 min, potom stiahneme na 120°C a pečieme asi 25-30 minút až kým okraje nebudú dozlata.

Upečený cheesecake necháme vychladnúť najlepšie cez noc. Potom si dokončíme omáčku.

K rozmixovaným jahodám pridáme cukor podľa chuti a prevaríme. Po vychladnutí dáme na cheesecake a dozdobíme čerstvými jahodami, mätou podľa vlastnej fantázie :) 

V tomto cheesecaku môžeme jahody vymeniť za rôzne sezónne ovocie.

Základné ingrediencie: 

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.