
reklama
Jednoduchý ale o to viac chutný jesenný koláčik.
Ingrediencie
500 | gramov | hladká múka |
3 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | mlieko |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | margarín |
1 | kus | prášok do pečiva |
jablká | ||
vanilkový cukor | ||
škorica mletá |
Postup
1. Z múky, vajec, margarínu, cukru, mlieka a prášku do pečiva vypracujeme cesto.
2. Cesto rozdelíme na dve polovice.
3. Prvú polovicu rozvaľkáme a dáme na plech,
4. Na cesto nastrúhame očistené jablká, ktoré posypeme škoricou, cukrom, vanilkovým cukrom.
5. Na vrch dáme druhú polovicu vyvaľkaného cesta.
6. Dáme upiecť a po upečení posypeme práškovým cukrom.
Do cesta sa môže pridať aj trošku bravčovej masti a ubrať z margarínu. Masť dodá koláču výbornú chuť.
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty