
Banánový koláč s čokoládovou polevou.
250 | gramov | kryštálový cukor |
4 | kusy | vajce |
250 | gramov | polohrubá múka |
10 | polievkové lyžice | voda teplá |
10 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | kakao |
trocha | sóda bikarbóna | |
1 | liter | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
150 | gramov | kryštálový cukor |
150 | gramov | maslo |
4 | kusy | banán |
trocha | rum | |
1 | balík | vanilkový cukor |
marhuľový džem | ||
Čokoládová poleva: | ||
120 | gramov | čokoláda |
trocha | olej |
Celé vajcia vymiešame s kryšt. cukrom. Pridáme 10 PL teplej vody, 10 PL oleja. Pridáme kakao, polohrubú múku zmiešanú so salajkou, ktorej stačí na hrot noža. Premiešame a upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
Upečený koláč necháme vychladnúť a potrieme marhuľovým džemom.
Na túto vrstvu dáme na kolieska nakrájané banány.
Z mlieka, kryšt. cukru, vanilkového cukru a zlatého klasu si uvaríme puding. Do teplého pudingu vmiešame maslo, ktoré sme nakrájali na menšie kocky a trocha rumu , približne 2 cl. Po roztopení masla ešte chvíľu premiešame. Vylejeme na korpus s banánmi. Necháme vychladnúť.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie s trochou oleja. Rozpustenú čokoládu dáme do vrecka a ozdobíme koláč.
Koláč je výborný a nenáročný na prípravu.
Do cesta už roky používam Salajku. Pri pečení má špecifickú arómu, ale vôbec ju necítiť ako iné kypridlá po upečení. Treba však dodržať správne množstvo: " na hrot noža", či " na koniec čajovej lyžičky".
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.