Popis
Banánový koláč s čokoládovou polevou.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | starý rodinný recept |
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
250 | gramov | kr. cukor |
4 | kusy | vajcia |
250 | gramov | pol. múka |
10 | polievkové lyžice | teplej vody |
10 | polievkové lyžice | oleja |
2 | polievkové lyžice | kakaa |
trocha | Salajky alebo Sódy bikarbóny | |
1 | liter | mlieka |
2 | balíky | Zlatého klasu |
150 | gramov | krýš. cukor |
150 | gramov | masla |
4 | kusy | banán |
trocha | rumu, vanilkový cukor | |
marhuľový džem | ||
120 | gramov | čokolády na polevu, olej |
Inštrukcie
Celé vajcia vymiešame s kryšt. cukrom. Pridáme 10 PL teplej vody, 10 PL oleja. Pridáme kakao, polohrubú múku zmiešanú so salajkou, ktorej stačí na hrot noža. Premiešame a upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
Upečený koláč necháme vychladnúť a potrieme marhuľovým džemom.
Na túto vrstvu dáme na kolieska nakrájané banány.
Z mlieka, kryšt. cukru, vanilkového cukru a zlatého klasu si uvaríme puding. Do teplého pudingu vmiešame maslo, ktoré sme nakrájali na menšie kocky a trocha rumu , približne 2 cl. Po roztopení masla ešte chvíľu premiešame. Vylejeme na korpus s banánmi. Necháme vychladnúť.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie s trochou oleja. Rozpustenú čokoládu dáme do vrecka a ozdobíme koláč.
Poznámky
Koláč je výborný a nenáročný na prípravu.
Do cesta už roky používam Salajku. Pri pečení má špecifickú arómu, ale vôbec ju necítiť ako iné kypridlá po upečení. Treba však dodržať správne množstvo: " na hrot noža", či " na koniec čajovej lyžičky".
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 579x