
melisa | Košíčky s karamelovou plnkou
Výborné košíčky s karamelovou plnkou nemôžu chýbať:))
Ingrediencie
Cesto: | ||
300 | gramov | hladká múka špeciál |
150 | gramov | maslo |
100 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | žĺtok |
citrónová kôra | ||
Plnka: | ||
1 | kus | Salko karamelové |
250 | gramov | maslo |
Na ozdobu: | ||
tmavá čokoládová poleva | ||
biela čokoládová poleva | ||
drobné zdobenie Dr.Oetker |
Postup
Cesto: do misy preosejeme múku, práškový cukor, pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, z polovice citróna nastrúhanú citrónovú kôru. Vypracujeme cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
Cesto vyberieme, rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Formičkou na košíčky vykrojíme kolieska, ktoré vkladáme do vymastených a múkou vysypaných formičiek. Trochu popritláčame a spodok cesta prepichneme viackrát vidličkou.
Upečieme pri teplote 180°C asi 20 minút do zlatista. Po krátkom vychladnutí vyklopíme a necháme vychladnúť.
Plnka: maslo a karamelové Salko si vopred pripravíme aby mali rovnakú teplotu. Maslo vyšľaháme a po častiach pridáme karamelové Salko. Vyšľaháme na hladký krém.
Vychladnuté košíčky naplníme pomocou cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou plnkou. Odložíme do chladu.
Po vychladnutí namočíme do rozpustenej bielej alebo tmavej čokoládovej polevy. Ešte počas tuhnutia ozdobíme bielym drobným zdobením. Odložíme znovu do chladu. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.