
Vlasta Dorisa | Bublanina s jahodami a ríbezľami
reklama
Je sezóna ľahkých ovocných koláčov, aspoň u nás. Je to hrnčekový koláč - 1 hrnček = 300 ml.
Ingrediencie
1 | hrnček | hladká múka |
3 | kusy | Vajcia |
1⁄2 | hrnček | cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | čajová lyžička | kypriaci prášok |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | hrnček | mlieko |
200 | gramov | jahody |
50 | gramov | červené ríbezle |
Postup
Rozdelíme vajcia. V miske vymiešame žĺtky s cukrom, pridávame postupne mlieko, vanilkový cukor, štipku soli a múku, zmiešanú s kypriacim práškom.
Bielky vyšľaháme do tuhého snehu a ten postupne vmiešame do vzniknutého cesta.
Cesto vylejeme na pripravený plech vystlaný papierom na pečenie, poukladáme ovocie a pečieme cca 40 minút v rúre na 180 °C.
Výnos
20 kusov
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty