reklama

RECEPT SURNE NA TORTU s chilli ( Sladku)

jataho , 02. 08. 2011 - 19:15

reklama

Pozrite si aj


reklama


reklama

jejj to moze byt zaujimave dobra radaa...... Tlieskam Tlieskam Tlieskam
len este to niekomu dat prelozit Váľam sa od smiechu po podlahe

stefi_k, Ut, 02. 08. 2011 - 21:15

dala som preložiť

Čokoláda Chili Mudcake

Ingredients: Zloženie:

• 250g butter • 250 g masla
• 325g dark chocolate • 325 g tmavej čokolády
• 1/4 cup hot water with 2 tsp coffee dissolved in it • 1 / 4 šálky horúcej vody s 2 lyžičky kávy v nej rozpustených
• 1/3 cup cocoa powder • 1 / 3 šálky kakaa
• 1 teaspoon vanilla extract • 1 lyžička vanilkového extraktu
• 1 tsp brandy/baileys • 1 lyžica brandy / Baileys
• 1/2 cup brown sugar • 1 / 2 hrnčeka hnedého cukru
• 1/4 cup caster sugar • 1 / 4 hrnčeka cukru krupica
• 3 eggs & 1 yolk, lightly beaten • 3 vajcia a 1 žĺtok, ľahko porazený
• 3/4 cup self-raising flour heaped • 3 / 4 šálky múka s kypriacim práškom vrchovatá
• 1/2 tsp Chilli powder • 1 / 2 lyžičky mletého chilli
• 3 tbsp sour cream • 3 lyžice kyslej smotany

Method: Metóda:
1. 1. Place butter, chopped chocolate and coffee in a heatproof, microwave-safe bowl. Miesto masla, nasekanú čokoládu a kávu v žiaruvzdornou, mikrovlnná rúra, trezor misy. Microwave, uncovered, on HIGH (100%) for 2 to 3 minutes, stirring every minute until smooth. Mikrovlnná rúra, odkrytý na vysoká (100%), pre 2 až 3 minúty, každú minútu, za stáleho miešania do hladka.
2. 2. Add cocoa to warm chocolate mixture. Pridať kakao s teplou čokoládovou zmes. Stir until smooth. Miešajte do hladka. Allow to cool. Nechá sa vychladnúť.
3. 3. Stir in vanilla, sugars, and eggs/ sour cream. Vmiešajte vanilky, cukru, vajec / kyslou smotanou.
4. 4. Sift flour over chocolate mixture. Preosiať múku po čokoládovej zmesi. Stir gently to combine. Miešajte kombinovať.
5. 5. Pour batter into tin. Nalejte cesto na plechu.
Bake cake for 50 minutes or until a skewer inserted into the centre of a chocolate mud cupcake has moist crumbs clinging. Koláč po dobu 50 minút, alebo kým ihla vložená do centra košíček čokolády bahenné vlhká omrvinky lipnúť.
6. 6. Allow chocolate mud cake to cool completely in tins. Povoliť čokoládový tortu bahno úplne vychladnúť v plechovkách.

Of course you can add more chili if you want it spicier, I went for a mild warmth rather than hot. Samozrejme môžete pridať ďalšie chilli ak chcete kořeněnější, šiel som na mierne teplo a nie horúce. Give it a go and see what you think :) I cooked mine in a large pudding bowl as it was for this 'Over the Hill cake'. Daj to ísť a vidieť, čo si myslíte:) Varila som dole vo veľkej mise pudingu, ako to bolo pre túto "V tortu Hill".

AnnaK, Ut, 02. 08. 2011 - 22:20

Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe jeziiiiiiiiiiiiiiiiis..tento "gugl" prekladac..nema chybu Mrkám

Čitatelnejšia verzia, nech sa páči Mrkám

Čokoládovo-chili hrnčekový koláč/torta

Zloženie:

250 g masla
325 g tmavej čokolády
1 / 4 šálky horúcej kávy s 2 lyžičkami kávy
1 / 3 šálky kakaa
1 lyžička vanilkového extraktu
1 lyžička brandy / Baileys
1 / 2 hrnčeka hnedého cukru
1 / 4 hrnčeka cukru krupica
3 vajcia a 1 žĺtok - ľahko vymiešaný
3 / 4 šálky múky s kypriacim práškom
1 / 2 lyžičky mletého chilli
3 lyžice kyslej smotany

Postup:

1. Zmiešať maslo, nasekanú čokoládu a kávu v mise vhodnej do mikrovlnnej rúry. Ohrievať v mikrovlnnej rúre, odkryté na vysokom stupni 2 až 3 minúty. Premiešať každú minútu, kým nebude zmes hladká.

2. Pridať kakao do teplej čokoládovej zmesi. Vymiešať do hladka a nechať vychladnúť.

3. Vmiešať vanilku, cukor, vajcia a kyslú smotanu.

4. Preosiať múku do čokoládovej zmesi. Jemne miešať kým sa zmes nespojí.

5. Naliať cesto na plech. Piecť po dobu 50 minút, prípadne vyskúšať špajdlou, či bude suchá.

6. Nechať koláč/tortu úplne vychladnúť v plechu.

Pokiaľ chcete môžte pridať viac chilli.

No zaujimave, dievcence, ked to niektora vyskusate, dajte vediet ake to je...zatial nemam odvahu..

A kedy sa pridáva to chilli? Smútok Nikde v tom postupe som to nenašla, len v ingredienciách.

jataho, Št, 04. 08. 2011 - 00:13

dakujem, oliverova je vraj nejaka divna a podla recenzii nech sa robi cokolvek tak je stale nedopecena... vidim to tak, ze tortu urobim cokoladovu a poleva bude urobena z cokolady a chilly... lebo som nemala predstavu len poprasit.. tak uvidim..ale dakujem za recept. Áno Tlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama