Recept na vysoky korpus z malo vajec
Pozrite si aj
ja pečiem tento 4 vajcia 200 g kryštal. cukru, 8 lyžíc horúcej vody 200 g polohrubej múky, štvrč prášku do pečiva žltká vymiešam s trištvrte cukrom a vodou , urobím sneh so zbytkom cukru a potom k žltkovej zmesi pridávam nastriedačku múku s práškom do pečiva a sneh na formu ako vravíš ty by bolo treba 2 alebo 2 a pol dávky ja to potom už uspôsobujem podľa potreby ale na okrúhlu 23 mi stačí jedna dávka a prekrojím ho na 3krát apod.už som vyskúšala rôzne ale s týmto som najspokojnejšia a keď chcem orechový tak dám pol orechov a pol múky , kakaový tak pridám do horúcej vody kakao ale aj neviem či bude 10 cm
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... ja som pisala nedavno, ze 32 cm peciem z 10 vajec XXL a ked korpus naplnim, tak je 10 cm vysoky. TAKZE AZ PO NAPLNENI ma 10 cm!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak to by bol aj ten môj aj som si myslela že to bude až po naplnení
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
10 vajec,400 gr. cukru,400 gr. hladkej múky(nahrádzam 1/3 solamylom,cesto je jemnejšie),10lyžíc horúcej vody,mokka lyžička prášku do pečiva.Vajce musí mať váhu60-65 gr,písala som to takto aby si to každý vedel vydeliť na koľko vajec potrebuje,na okrúhlu s priemerom 30cm robím z 9 vajec,ale na 2 krát(6 a 3lebo formy nemám veľmi vysoké)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a ako dlho a pri akej teplote pečieš takú piškotu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keď je zo 4 a viac vajec tak na 150 stupňoch a keď menej ako 4 tak pri 165 stupňoch,no a čas veľmi nesledujemja vyberám korpus až vtedy keď sa oddeľuje od boku formy,ešte sa mi nestalo aby nebol prepečený
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ja, peciem z 5 vajec,35 az 40 minut, pri teplote 150-160 stupnov...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja pečiem z falošnej piškoty - tu je recept
http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/falosna-piskota
to je na hranaty plech. Na okrúhlu formu dávam z 2 vajec a je vysoký ako min. zo 4 vajec riadna piškota. Takže ušetríš min. polovicu. Mne sa osvedčila. Milujeme hlavne kakovú a s parížskym krémom
Aj žienky čo skúšali boli spokojné. Vyskúšaj si jedno upiecť a uvidíš.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
minule som piekla 30cm priemer z 9 vajec a pred naplnením mal 8cm-extra som to merala,lebo ma to zaujímalo.a robím to takto:9 žĺtok,9 lyžíc vody a 5 lyžíc kryš.cukru vymiešam do penista.z 9 bielok vymiešam tuhý sneh,do ktorého zamiešam 4lyžice kryš.cukru.do žĺtkovej masy zamiešam ručne 9lyžíc hladkej múky,túto masu vlejem do snehu a jemne premiešam-naozaj jemne!!!a potom to pečiem pri 180stupňoch asi 25-30 minút.vyskúšaj a uvidíš.pekný deň
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Emily 76 dnes som piekla korpus na futbalovu loptu podla Tvojho odporucania "falosnu piskotu" a teda poviem Ti bomba
! Z dvojitej davky /6 vajičok,..../ som mala 2 korpusy, al pologulu v miske aj v tortovej forme, krasne, vysoke
. No skutočne som veľmi spokojná. Ďakujem za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcata uz dlhie premyslam a nerozumiem,ako vy mozte upiect okruhla forma priemer 32 iba z 10 vajec a je 10 cm vysoky.Chcem sa to naucit, ved aj usetrim na vajickach.
Prosim vas o recept na taky korpus, co je aj pekne vysoky a z malo vajec.
Dakujem vam vopred.