veľkonočný baránok

Ahojte, chem sa spýtať či nemáte niektorá recept na veľkonočného baránka. Už som skúšala dva z internetu a ani jeden sa mi nepodaril, PlačemPlačemPlačem ak by ste mali čas tak mi ho sem prosím napíšte. Formu mám ešte tu úplne prvú to mám po babke skladá sa z dvoch častí má aj spodok aj vrch lebo niektoré majú len spodok.

Kategória: 

Podkategória: 

Tajomstvo úspechu baránka je vo vymastení formy studeným maslom a vysypaním polohrubou múkou Áno ak myslíš že dobre maslom nevymastíš všetko, Boyle robí tak, že vymystí roztopeným maslom a nechá stuhnúť Áno
Tých receptov je naizaj veľa...aj tu, na stránke je ich mooc....
Môžeš si vybrať -

11. marec 2010 - 16:05 poslal babka žabka.
Ahojte dievčatá!
Napíšem vám recept na baránka v hlinenej forme, ktorého pečiem možno už aj 20 rokov.Formu dolnú aj hornú časť treba vytrieť studeným maslom pozorne, aby boli vytreté všetky priehlbinky a vysypať strúhankou.
A teraz recept: do misky vyklepneme 4 celé vajcia,pridáme 2 2-decové poháre cukru krupica a poriadne vyšľaháme,pridáme 3 2-decové poháre preosiatej hladkej múky,do ktorej pridáme 1 pr.do peč.a štipku soli a 1 šľahačkovú smotanu.Všetko prešľaháme a pridáme 1 2-dec.pohár mletých orechov a cca.1/2 dcl.vlažného mlieka,premiešame,vlejeme do spodnej časti formy.Môžeme pridať ešte trochu nasekaných orechov,mandlí,orieškov,hroienka-tieto obalíme v troške múky,nasypeme na cesto a opatrne vmiešame. prikryjeme vrchnou časťou formy a vložíme do rúry vyhriatej na 150 ° a piecť 1 hodinu,nechať trochu odstáť a odstrániť vrch a po čiastočnom vychladnutí opatrne vyklopiť na ruku a postaviť na tácku. Ja ho len posypem práškoý cukrom, uviažem na krk mašličku,oči-hrozienka, trošku nakrojím papuľku a vsuniem vetvičku asparátu,alebo niečo iné zelené.Zabalím do celofánu na kartónovú podložku a paráda je hotová.Až ho buem piecť pokúsim sa hodiť aj fotopostup/ak sa mi podarí,lebo PC mám len mesiac a zatiaľ nie som veľmi zdatná alebo v núdzi požiadam vnučku/
Snáď som pomohla nech sa darí.Zdenka

alebo

27. marec 2011 - 18:28 poslal Boyle.
Ahoj, Faolan, ja si vždy vymastím roztopeným 100 %-ným tukom, nechám schladiť a potom vysypem hrubou múkou. Ak sa mi objaví miesto, kde múka nedrží, pretriem tukom a vysypem nanovo. Keď som natierala olejom, nedržal dobre a cesto sa mi prilepilo. Mám tú istú formičku a robí sa mi s ňou výborne. Naplním ju takmer doplna, výhodou je, že na rozdiel od dvojdielnych nespojených foriem sa vždy dokonale vytvaruje, lebo sa pečie dolu hlavou.
Cesto používam bielkové alebo bábovkové, môžeš použiť aj na maffiny. Pridávam sušené ovocie, hrozienka, sekanú čokoládu, oriešky a orechy, spolu cca 200 g.
Bielkové cesto: 4 bielka, 10 dkg cukru, 10 dkg hrubej múky, vanilkový cukor, citrónová kôra, 4 dkg rozpusteného masla, trošku prášku do pečiva. Malo by stačiť z troch bielkov (ak máme rovnakú formu, zo 6 bielkov dávam do väčšej keramickej dvojdielnej), ale ja si robím aspoň zo štyroch - mám rôzne menšie formičky na zajačikov, alebo barančekov, detičky sa potešia, ak majú aj na ochutnanie. Kvietok

http://tortyodmamy.sme.sk/content/baranok

http://tortyodmamy.sme.sk/velkonocny-barancek-ako-s-cestom-do-formy

http://tortyodmamy.sme.sk/content/velkonocny-barancek-postup

http://tortyodmamy.sme.sk/velkonocny-barancek-0

A pridávam aj recept od našej Kamily robený do jednodielnej formy http://nanicmama.sme.sk/kolace/velkonocny-barancek Áno

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.