veľkonočný baranček - postup???

Ahojte, nevie mi niekto poradiť ako na to? Mám dvojdielnu hlinenú formu na barančeka a rada by som ho skúsila upiecť, žiaľ netuším aké cesto mám použiť a už vôbec si neviem predstaviť ako to dám do formy, dám cesto do oboch polovíc a nejakým čarovným spôsobom zavriem? Prekvapenie Nemáte niekto skúsenosť? Vopred ďakujem za dobré rady. Bozkávam

veľkonočný baranček - postup??? - foto postup

Tipy a triky: 

Komentáre

Ahoj Silvinočka!
Ja pečiem barančekov každý rok,tak sa ti budem snažiť pomôcť.
Hlinenú formi vymaž studeným maslo úplne všetky záhyby,teda spodnú aj vrchnú a jemne vysyp strúhankou.
Cesto:4 celé vajcia a 2 2-decové poháriky krupicového cukru poriadne vyšľahaj.Striedavo pridávaj 3 2-decové poháriky hladkej múky,do ktorej pridáš 1 pr.do pečiva a štipku soli a 250 ml tekutej šľahačky.Prešľahaj, pridaj 1 2-decový pohárik mletých orechov a ešte cca 1 dcl mlieka.Toto nalej do spodnej formy.navrch daj od oka sekané orechy,mandle, lieskové oriešky, hrozienka a opatrne vmiešaj do cesta tak,aby si neporušila maslo a strúhanku vo forme.Túto orechovú zmes + hrozienka v malej miske posyp lyžicou hladkej múky a potras tak, aby bolo všetko obalené múkou. Zvyšnú vysyp.Až teraz daj na cesto.Prikry vrchnou formou a daj do rúry vyhriatej na 150 a peč 1 hodinu.
Malo by to byť.Asi po 20 minútach opatrne odstráň vrchnú časť formy a pomocou utierky vyklop na mriežku a nechaj vychladnúť. Dúfam že som pomohla a že sa podarí.Zdenka

Ahoj Zdenka,
veľmi pekne ďakujem za podrobný recept, veľmi si mi pomohla, vôbec som nemala predstavu ako sa to robí. Tak dúfam, že som aspoň na 1/2 tak šikovná ako Ty a podarí sa mi Mrkám Ešte raz ďakujem Slnko

Ahoj silvinocka .Aj ja robím každý rok baránka a môžeš dať ako náplň hociaké cesto jak na bábovku a ako ti tu píše babka žabka treba ho piesť pomaly a ma zdobenie si vytrepem nad parou sneh 4 bielka a 28dkg preosiatého praškovéko cukru ,tak aby bol sneh leskly a ťahavy potom si ho nechám trochu vachladiť a zbobím baránka len take hviezdičky jednu k druhej a nechám do druheho dňa stvrdnuť na suchom mieste.(y) ÁnoÁno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.