Baránok
Pozrite si aj
aj ja sa na to chystám, kúpila som si v Tescu také hlinené formy na zajaca a baránka, vôbec netuším koľko cesta - aké a s koľkých vajíčok, či formu len vymazať, alebo aj podsypať, no neva, hlavne, že som kúpila , babky, ak ich niekto máte - teda tie formy, nemohli by ste poradiť recept? vopred Vám ďakujem aj ja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toho baranka by som aj ja chcela piect, len si musim este zohnat formu, ale radsej by som nejaku inu ako tu hlinenu. Neviete o niecom takom? Mate to niektora? Kde ste to zohnali? Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
OD buduceho stvrtka budu mat velkonocne formy v Lidli http://www.lidl.sk/sk/home.nsf/pages/c.o.20100325.p.Formy_na_pecenie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prečo nechceš hlinenú, ja ju mám a krásne sa v nej upečie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja ani neviem, nikdy som v takej forme nic nepiekla. A bojim sa, ze by som ju volakde znicila, nemam dost miesta na odkladanie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak tento recept by zaujímal aj mna
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
baby ktorá môžte prosím dajte fottopostup vy ste také šikovné dakujem za všetky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievčatá!
Napíšem vám recept na baránka v hlinenej forme, ktorého pečiem možno už aj 20 rokov.Formu dolnú aj hornú časť treba vytrieť studeným maslom pozorne, aby boli vytreté všetky priehlbinky a vysypať strúhankou.
A teraz recept: do misky vyklepneme 4 celé vajcia,pridáme 2 2-decové poháre cukru krupica a poriadne vyšľaháme,pridáme 3 2-decové poháre preosiatej hladkej múky,do ktorej pridáme 1 pr.do peč.a štipku soli a 1 šľahačkovú smotanu.Všetko prešľaháme a pridáme 1 2-dec.pohár mletých orechov a cca.1/2 dcl.vlažného mlieka,premiešame,vlejeme do spodnej časti formy.Môžeme pridať ešte trochu nasekaných orechov,mandlí,orieškov,hroienka-tieto obalíme v troške múky,nasypeme na cesto a opatrne vmiešame. prikryjeme vrchnou časťou formy a vložíme do rúry vyhriatej na 150 ° a piecť 1 hodinu,nechať trochu odstáť a odstrániť vrch a po čiastočnom vychladnutí opatrne vyklopiť na ruku a postaviť na tácku. Ja ho len posypem práškoý cukrom, uviažem na krk mašličku,oči-hrozienka, trošku nakrojím papuľku a vsuniem vetvičku asparátu,alebo niečo iné zelené.Zabalím do celofánu na kartónovú podložku a paráda je hotová.Až ho buem piecť pokúsim sa hodiť aj fotopostup/ak sa mi podarí,lebo PC mám len mesiac a zatiaľ nie som veľmi zdatná alebo v núdzi požiadam vnučku/
Snáď som pomohla nech sa darí.Zdenka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zdenka, Silvinocka, dakujem a skusim niektoreho upiect, len u nas to bude bez orieskov, lebo sme alergicky. Ak Vas este mozem poprosit, odmeriate mi svojho baranka, lebo budem mat formu od maminky a ona vravela, ze ma maleho baranka a len jednu polovicu, tak aby som ho mohla porovnat. Ako ho upiect, ked mam len jednu polovicku? Cim ho prikryt. Dakujem pekne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Takze moj baranok ma len 150 ml .Tak to musim nejako vyratat alebo porobim malickych.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som si minulý rok kúpila formu,myslím,že to bolo v Lidli,bolo to aj so zajačikom.Bol k tomu aj recept:
2 vajcia,120g masla alebo margarínu,110g cukru,1 vanilk.cukor,160g múky,1/2 čl pr. do pečiva,štipka soli.
Skúšala som ho minulý rok,myslím,že ho mám aj v albume.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Teraz majú v Metre plechovú formu na zajaca aj baránka, ako bol vlani v Lidli, sú to menšie dvojité formy, ale dobré, lebo sa zatvoria a náplň sa do nich dáva zvrchu, takže dobre vyplnia tvar. Nepamätám si, či bolo treba 2 alebo 3 vajcia. ja si radšej pripravím viac a čo mi ostane, dám do plechovej formičky na malú bábovku, alebo do košíčkov na mafini. Mám aj väčšiu keramickú dvojdielnu formu, tam dávam náplň zo 6 vajec. Obyčajne robím len z bielkov. NIKDY navytieram formu studeným tukom, lebo môžu zostať nezatreté miesta, čo zbadám, až keď formu vysypem múkou a potom sa zle natiera. Maslo roztopím, formu viackrát poriadne natriem, potom dám vychladiť, aby tuk stuhol a až potom vysypem múkou. V priebehu tuhnutia znovu roztrem, aby mi nezostali miesta s nahromadeným maslom. Takto sa mi vždy dobre vyklopí. Hotový zdobím vareným snehom, "tváričku" polevou.
recept:
sneh zo 6 bielkov,15 dkg cukru,15 dkg hrubej múky, vanilkový cukor, 6 dkg rozpusteného masla, spolu cca 25 dkg kandizovaného ovocia, hrozienok, orechov, orieškov a lámanej čokolády, kypriaci prášok. Ovocie obaliť najprv v múke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tú formu mám,ten recept,čo som pridala je z tej príručky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zajtra skusim na skusku upiect z dvoch vajicok toho maleho baranka a zvysok dam na plech na muffiny. Potom napisem ako sa mi darilo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcata, chystam sa upiect slahackoveho baranka. Kolko dni podla Vas vydrzi? Lebo neviem, ci ho upiect uz dnes alebo mam pockat do soboty. Rozmyslala som, ze ho iba pocukrujem. Viem, ze ked nan dam sneh vydrzi dlhsie. Len neviem, ci by sa mi to zdobenie podarilo. Ako robite sneh, klasicky ako na medovnicky? Dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcata, blizi sa Velka noc a ja Vas chcem poprosit o nejaky jednoduchy recept na baranka a hlavne ako ho vyzdobit, Dakujem.