reklama

Baránok

Tangy , 11. 03. 2010 - 00:29

reklama

Dievcata, blizi sa Velka noc a ja Vas chcem poprosit o nejaky jednoduchy recept na baranka a hlavne ako ho vyzdobit, Dakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

ZuzanaF, Št, 11. 03. 2010 - 08:12

aj ja sa na to chystám, kúpila som si v Tescu také hlinené formy na zajaca a baránka, vôbec netuším koľko cesta - aké a s koľkých vajíčok, či formu len vymazať, alebo aj podsypať, no neva, hlavne, že som kúpilaChichocem sa , babky, ak ich niekto máte - teda tie formy, nemohli by ste poradiť recept? vopred Vám ďakujem aj jaBozkávam

Judit, Št, 11. 03. 2010 - 08:41

Toho baranka by som aj ja chcela piect, len si musim este zohnat formu, ale radsej by som nejaku inu ako tu hlinenu. Neviete o niecom takom? Mate to niektora? Kde ste to zohnali? Dakujem Kvietok

Alena R, Št, 11. 03. 2010 - 10:52

prečo nechceš hlinenú, ja ju mám a krásne sa v nej upečieKvietok Slnko Kvietok

Judit, Št, 11. 03. 2010 - 11:20

Ja ani neviem, nikdy som v takej forme nic nepiekla. A bojim sa, ze by som ju volakde znicila, nemam dost miesta na odkladanie.

baby ktorá môžte prosím dajte fottopostup vy ste také šikovné dakujem za všetkyTlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

Ahojte dievčatá!
Napíšem vám recept na baránka v hlinenej forme, ktorého pečiem možno už aj 20 rokov.Formu dolnú aj hornú časť treba vytrieť studeným maslom pozorne, aby boli vytreté všetky priehlbinky a vysypať strúhankou.
A teraz recept: do misky vyklepneme 4 celé vajcia,pridáme 2 2-decové poháre cukru krupica a poriadne vyšľaháme,pridáme 3 2-decové poháre preosiatej hladkej múky,do ktorej pridáme 1 pr.do peč.a štipku soli a 1 šľahačkovú smotanu.Všetko prešľaháme a pridáme 1 2-dec.pohár mletých orechov a cca.1/2 dcl.vlažného mlieka,premiešame,vlejeme do spodnej časti formy.Môžeme pridať ešte trochu nasekaných orechov,mandlí,orieškov,hroienka-tieto obalíme v troške múky,nasypeme na cesto a opatrne vmiešame. prikryjeme vrchnou časťou formy a vložíme do rúry vyhriatej na 150 ° a piecť 1 hodinu,nechať trochu odstáť a odstrániť vrch a po čiastočnom vychladnutí opatrne vyklopiť na ruku a postaviť na tácku. Ja ho len posypem práškoý cukrom, uviažem na krk mašličku,oči-hrozienka, trošku nakrojím papuľku a vsuniem vetvičku asparátu,alebo niečo iné zelené.Zabalím do celofánu na kartónovú podložku a paráda je hotová.Až ho buem piecť pokúsim sa hodiť aj fotopostup/ak sa mi podarí,lebo PC mám len mesiac a zatiaľ nie som veľmi zdatná alebo v núdzi požiadam vnučku/
Snáď som pomohla nech sa darí.Zdenka

Tangy, Št, 11. 03. 2010 - 23:23

Zdenka, Silvinocka, dakujem a skusim niektoreho upiect, len u nas to bude bez orieskov, lebo sme alergicky. Ak Vas este mozem poprosit, odmeriate mi svojho baranka, lebo budem mat formu od maminky a ona vravela, ze ma maleho baranka a len jednu polovicu, tak aby som ho mohla porovnat. Ako ho upiect, ked mam len jednu polovicku? Cim ho prikryt. Dakujem pekne.

Tangy, Pi, 12. 03. 2010 - 18:34

Takze moj baranok ma len 150 ml Úsmev .Tak to musim nejako vyratat alebo porobim malickych.

ja som si minulý rok kúpila formu,myslím,že to bolo v Lidli,bolo to aj so zajačikom.Bol k tomu aj recept:
2 vajcia,120g masla alebo margarínu,110g cukru,1 vanilk.cukor,160g múky,1/2 čl pr. do pečiva,štipka soli.
Skúšala som ho minulý rok,myslím,že ho mám aj v albume.

Boyle, So, 13. 03. 2010 - 03:20

Teraz majú v Metre plechovú formu na zajaca aj baránka, ako bol vlani v Lidli, sú to menšie dvojité formy, ale dobré, lebo sa zatvoria a náplň sa do nich dáva zvrchu, takže dobre vyplnia tvar. Nepamätám si, či bolo treba 2 alebo 3 vajcia. ja si radšej pripravím viac a čo mi ostane, dám do plechovej formičky na malú bábovku, alebo do košíčkov na mafini. Mám aj väčšiu keramickú dvojdielnu formu, tam dávam náplň zo 6 vajec. Obyčajne robím len z bielkov. NIKDY navytieram formu studeným tukom, lebo môžu zostať nezatreté miesta, čo zbadám, až keď formu vysypem múkou a potom sa zle natiera. Maslo roztopím, formu viackrát poriadne natriem, potom dám vychladiť, aby tuk stuhol a až potom vysypem múkou. V priebehu tuhnutia znovu roztrem, aby mi nezostali miesta s nahromadeným maslom. Takto sa mi vždy dobre vyklopí. Hotový zdobím vareným snehom, "tváričku" polevou.
recept:
sneh zo 6 bielkov,15 dkg cukru,15 dkg hrubej múky, vanilkový cukor, 6 dkg rozpusteného masla, spolu cca 25 dkg kandizovaného ovocia, hrozienok, orechov, orieškov a lámanej čokolády, kypriaci prášok. Ovocie obaliť najprv v múkeKvietok

presne tú formu mám,ten recept,čo som pridala je z tej príručkyMrkám

Tangy, Ne, 14. 03. 2010 - 00:45

Zajtra skusim na skusku upiect z dvoch vajicok toho maleho baranka a zvysok dam na plech na muffiny. Potom napisem ako sa mi darilo.

Tangy, St, 31. 03. 2010 - 10:28

Dievcata, chystam sa upiect slahackoveho baranka. Kolko dni podla Vas vydrzi? Lebo neviem, ci ho upiect uz dnes alebo mam pockat do soboty. Rozmyslala som, ze ho iba pocukrujem. Viem, ze ked nan dam sneh vydrzi dlhsie. Len neviem, ci by sa mi to zdobenie podarilo. Ako robite sneh, klasicky ako na medovnicky? Dakujem.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama