recept na medovnikove srdce

Ahoj, chcem vás pekne poprosiť o radu.. Idem skúsiť upiecť bonboniéru v tvare srdca, našla som tu super postup, ale netuším z akého množstva upiecť ten medovníkový vrchnák.. ja mám recept na medovníčky, ale tak z 1 kg múky Mrkám ako to prispôsobiť, prerátať na klasickú srdiečkovú formu,cca 22cm?? nemáte niektorá receptík??
vopred ďakujem Bozkávam

Kategória: 

Podkategória: 

ja som teraz robila z 500 g múky a mala som 4 plechy medovníkov. Tak si myslím, že z 250 g múky ti bude bohate stačiť. A zo zvyšku upeč perníčky na Vianoce. Určite sa zjedia.

Myslím, že sa nič nestane, ak urobíš podľa svojho receptu z kila múky, keď robíš prvý raz, nemusí sa ti to podariť, srdce je dosť náročné, hlavne tie boky, a keď upečieš spodok a boky, môže sa ti stať, že vrch podľa pôvodnej predlohy nebude celkom pekne sedieť. Ak budeš mať cesto navyše, môžeš urobiť nové, alebo narobíš malé perníčky, ktoré vložíš do kazety. .. a možno vydržia do Vianoc....

ja som nemyslela celé srdce z medovníka, len ten vrchnáčik, čiže to je možno 1-2cm vysoké - v podstate len 1 plát.. čítala som, že to žienky robia aj z piškoty ale bojím sa,že to bude mäkké..

urob si z polovičnej dávky,vyvaľkaj hrubšie, keby si mala rafik srdce tak vykrojiť rafikom a nechať piecť v rafiku,Krásne ti ostanu rovné hrany. A čo ostane pri tom srdiečku upeč medovníčky Slnko

ďakujem za rady, vyskúšam, výsledok potom hodím sem Mrkám

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.