Recept na dobošovú tortu-hranatú.

Ahojte!

Chcem Vás poprosiť o recept na dobošovú tortu. Ani mi tak nejde o krém, ako o pláty.
Totiž skúšala som už tri recepty, tak že som vždy vymiesila cesto, rozvaľkala a každý plát zvlášť piekla, ale nielen po upečení, ale aj po natretí krémom, torta - pláty boli ako kameň. Zmäkli až na tretí deň.
Hrozné!!! SmútokPlačem

Kategória: 

Ahoj.Já mám receptík ktorý pečiem stále a dúfam že sa Vám podarí a budete spokojná.1/2 kg.hlad.múky 5dkg smetolu,2 vajcia,20dkg.práš.cukru,1dcl mlieka,1pr.do peč.Všetky suroviny zmiesime a rozdelíme na 6 dielov a upečieme.3/4 mlieka,30dkg.pr.cukru,10dkg výb.múky,2 lyžice kakaa.Uvaríme spolu na kašu a po vychladnutí pridáme van.cukor a palmarín.Pozn.ja pečiem pri 170stupnov 10min.Tento receptík je zaručený a výborný TortaMrkám

je jedno či je torta gulatá alebo hranatá, pravá doboška nie je vaľkaná, ale je to tenunká vaječná piškotka asi z 2 vajec a tá je mäkká hneď, receptov je tu veľa pokukaj ja robím ten od pani Irmy - to je podľa mňa pravá doboška, len toľko viem poradiť Úsmev

ahoj, ja robím stále tento a vždy si ho prispôsobím podľa toho, či robím kruhovú alebo hranatú, a pôvodne to je recept na zákusky dobošky: 7 žĺtkov, 150 g prášk.cukru, šťava z pol citróna - vyšľahať a potom primiešať 70 g hladkej múky, 80 g solamyl a tuhý sneh zo 7 bielkov. Toto rozdelím na 2 plechy (vyšuchovacie) alebo na 3 kruhy...

ÁnoÁnoÁno no už aj ja musím vyskúšat Hambím saHambím saHambím saSlnkoSlnkoSlnko

Ďakujem vám všetkým za receptíky! Ako sa poznám, rad-radom vyskúšam všetky a ktorý bude ten naj, pri tom zostanem Tlieskam .

no ja mam takyto -torsku narocny na vajicka, ale stoji zato.:
toto mnozstvo je na plech 20x30cm
3 vajicka 6dkg cukru prask. 6dkg polohr. muky a 1čl kypriaceho prasku.
cele vajicka vyslahas s cukrom do hustej peny a pridas zlahka muku s praskom. rozotres na plech a rychlo upecies.
je super, makucka a chutna.
upecies si 6platov a naplnis.zatazis, a dokoncis. je fakt uzasna.

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.