reklama

Prosim poradi mi niekto ?


reklama

Ahojte babenky,chcela by som Vas poprosit o radu.... Raz mi piekla jedna cukrarka tortu,bola plnena orechovym kremom a v strede bola jedna vrstva kokosu,ale plnka to nebola pripominalo mi to niečo ako kokosova tyčinka margot,ale chutilo to ako keby kokos v salku take dost sladke,teraz ked už pečiem aj ja a kontakt už nemam na tu cukrarku,tak by som to chcela spravit do tortičky ale vobec si netrufam ako,poradi mi niektora z Vas ?,bola by som moc vdačna za receptik ak to niekto pozna.... Dakujem Vam Zlomené srdce Slnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

adušik, Pi, 29. 10. 2010 - 10:38

neviem či ti zrovna toto pomôže ale ja to robím dosť často a je to výborné :4 bielky 155g práškového cukru 100g pomletých orechov alebo kokosu bielky vyšlahať pridať cukor kokos alebo orechy a piesť pri teplote140 asi 25 min ale neviem či to je zrovna ono Hambím sa Hambím sa Hambím sa Slnko Slnko

adušik, Pi, 29. 10. 2010 - 10:45

neviem či ti zrovna toto pomôže ale ja to robím dosť často a je to výborné :4 bielky 155g práškového cukru 100g pomletých orechov alebo kokosu bielky vyšlahať pridať cukor kokos alebo orechy a piesť pri teplote140 asi 25 min ale neviem či to je zrovna ono Hambím sa Hambím sa Hambím sa Slnko Slnko

Dakujem Vam za rady,len si myslim že v tej torte nebol kren kokosovy,ale skor taka vrstva niečo ako kokos so salkom,podobne niečo ako tej tyčinke margot len to bolo biele,nemate niekto babeny na niečo take recept ? Dakujem moc Slnko

Janulik,aj moja babka to robievala-recept ti napíšem večer-krstná ho bude vedieť,len je nedostupná Mrkám

No Janulik-máš už tu nejaké recepty-ale ten môj-teda babkin Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa :kokos,1salko,15dkg pr.cukru-z toho vypracuješ cesto,ktoré vyvaľkáš na pr.cukre(aby sa nelepilo)a prenesieš kam potrebuješ.Dúfam,že ti výjde to,čo sa chystáš spraviť Tlieskam Tlieskam Tlieskam

doddy, Pi, 29. 10. 2010 - 12:41

Ja davam nieco taketo:0,2l mlieka + 200g cukru,vanilkovy cukor,necham zovriet a zalej tym 250g kokosu.Viac krat premiesam,aby sa mlieko uplne vsalo do kokosu.Ale zalezi,aj aky je kokos.Ak sa mi to rosypa,pridam este malicko horuceho mlieka.Obcas pridam bred zabarenim aj hrozienka.Vychladnute dochutim este rumom a lebo amaretom.Toto pouzivam na viac sposobov.Taketo mnozstvo mi vystaci na jeden rez,alebo 2x na tortu s priemerom 26 cm.

ja robím toto , vyzerá to ako plnka ale je to pomerne tuhé a sladké, 2 dl mlieka v nom rozmiešame 1 vajce a vanilku, necháme tovrieť , pridáme 200 g práškového cukru a rozpustíme, primiešame 1 lyžicu hrubej múky a 1 lyžicu maizeny a 150 - 200 g stréhaného kokosu podľa toho aký hustý ho chceš.

Boyle, Pi, 29. 10. 2010 - 13:47

Nemyslela si niečo takéto: http://recepty.vareni.cz/kokosovy-kmen/ http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21011
Je to síce na kokosový kmeň, niečo podobné predávajú po jarmokoch, ale je to zo salka a kokosu.
Potom mám ešte falošné Raffaelo:
250 g cery, 250 g sušeného mlieka 150 g kokosu, 1 vanilkový cukor. Z tohto sa tvoria guličky, do stredu mandľa a obalí sa to v kokose.
Možno by sa obe hmoty dali vyvaľkať a dať do stredu.
Ďalší postup bol plát, upečený zo snehu a cukru, v ktorom sa miesto múky dáva kokos alebo orechy a ten sa použije ako stredná vložka do torty, potretý rozvarom.
Možno si niečo vyberieš, i keď nie do torty...
Nech sa Ti darí!!! Kvietok

Boyle tak toto je presne to čo som hladala,zo salka mlieka a kokosu myslim že by sa dala z toho placka urobit a dat to do torty,inač je to vyorne aspon čo mne robila cukrarka tortu,cela orechova a len v prostiedku taky 1 cm pas tohoto kmena,fakt to aj vyborne chutilo a super ukazalo ked bola rozkrajana,velmi pekne dakujem Boyle moc si mi pomohla.Dakujem moc všetkym za receptiky... Áno Slnko Áno Zlomené srdce

opýtam sa...vrstvenie bolo korpu , krém, kokos, krém , korpus? či...?....dakujem... Kvietok Kvietok Kvietok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama