prosba o pomoc
Pozrite si aj
ja by so korpusy zacala piect v pondelok,ak ich vsetky nestihas 1 den,v utorok naplnit,stredu,stvrtok,potiahnut,ozdoby.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ak budes zdobit v stvrtok tak v utorok upiect a stredu plnit ja upeceny vychladnuty korpus zabalim do mikrotenu alebo potravinarskej folie aby neoschli kraje a myslim ze cestu by mali vydrzat ta potahovka je ako obal ale priznam sa s parizakom ja nerobim iba pre nas ja plnim len vajecnou plnkou slahanou nad parou a torty cestovali uz aj 300 kilometrov v auguste bez boxu a vsetko bolo v poriadku tak nech sa ti podaria
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievcata, dakujem vam velmi pekne za radu. no asi urobim tak, ako mi radite, ze v utorok piect, v stredu plnit a vo stvrtok potahovat a zdobit. ozdoby urobim dopredu, aby troska vyschli a stvrdli a neroztopili sa. myslim, ze by to malo vydrzat tu cestu, kedze budu akoze v chlade, pretoze predsa len 850 km je dost dialka. no nejako to uz stihnem, kedze vo stvrtok musim este balit kufre a ostatne veci...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja to tak robí, keď mám mať hotové vo štvrtok, čo sa týka cestovania, tak moja torta putovala vlakom v krabici do Prahy, Keď je dobre vychladená, tak sa toho nemusíš báť. Držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...som rozmýšľala či napíšem ...ale predsa...
Je tomu pár rokov čo som si objednala tortu u jednej cukrárky.Bola veľmi, veľmi, veľmi milá len sa čudovala prečo objednávam tortu len týždeň dopredu, lebo u nej sa to robí aj mesiac dopredu - toľko má roboty.Nakoniec povedala - jasné, spravím a pýtala sa na korpusy, krémy....ja som nemala ani šajnu ako sa krémy robia a tak jediná moja požiadavka bola aby to moc sladké nebolo a že si po to prídeme v piatok neskoro večer, oslava bude v sobotu ale torta mala byť velikánska tak som chcela aby vydržala až do nedele - vtedy ju asi dojeme.Torta bola prenádherná.Umelecké dielo - niečo také som videla prvý krát, takže z veľkej spokojnosti som jej dala o 150Sk viac ako si pýtala.
Teraz to podstatné - keď sme ju na oslave pokrájali - s čím mal každý problém bo taká nádhera sa predsa neje - a zahryzli sme do prvých kúskov.....
Plnka bola pokazená.Myslím že to už aj tak nakyslasto smrdelo.
Hneď som pani volala že torta nie je v poriadku a že isto to nie je moja chyba bo bola v ľadničke celú noc a ona mi na to s kľudom v hlase - veď ja som vám povedala že mám veľa objednávok a tak začínam piecť už v pondelok...
Toť môj zážitok.
Bacha baby, nechcem nikoho uraziť ani naštvať.Je to len môj zážitok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem ti pekne za tvoju osobnu skusenost...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Záleží od toho ako pani tortu skladovala a aj aké suroviny použila. Ja mávam dosť objednávok každý týždeň , preto si pečiem korpusy už v pondelok, plním v utorok atď., ale ešte sa mi nestalo, že by tortám niečo bolo, a tak to robím aj pre nás, pretože mám odskúšnaé, že dva tri dni odstáta torta je chutnejšia ako úplne čerstvá.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som už pár krát upiekla v pondelok, v utorok naplnila, v stredu dokončila a bola úplne ok... možno ju pani nemala v chladničke... mojej sestre som minulý zýždeň darovala tortu...bola upečená v utorok, vo štvrtok naplnená...v piatok dohotovená...oslava bola v nedeľu... a mama z nej jedla ešte tento štvrtok a bola úplne v pohode... Kedysi sa tu niektorá z nás vyjadrila a ja s tým súhlasím, že týždeň torta, ktorá je v chladničke vydrží úplne v pohode....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja si myslim, ze torta by v pohode, ak sa fakt skladuje v chladnicke, vydrzi tyzden. vsak ja upeciem korpusy v utorok, v stredu naplnim a hodim do chladnicky az do potahovania vo stvrtok a to tiez budu v chladnicke potom. takze tiez si myslim, ze stat by sa nic nemalo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja pečiem piškoty v utorok a stredu a štvrtok plním a v pohode dojedali ju v utorok a stale si chvalili a používam len pudingove kremy nech sa
vydaria
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja peciem niekedy korpus skor aj o tyzden, dam ju potom do mraznicky. Vyberiem ju az v ten den, ked ju idem plnit. Korpus je dobry a nie je vysuseny...ako cerstvy. Skus kludne aj dnes zacat piect, das do potr. folie alebo sacku do mraznicky a vyberies az v stredu, ked ju budes plnit. S plnkami nemam skusenost, tie robim vzdy cerstve.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
S korpusom nebudu problémy ani na 4-5ty den.Problém sa moze stat s krémom varené z mlieka,ja peto nikdy nedávam do torty taky krém.Do drahsich ide parizsky alebo nad parou,do tych lacnejsich robim. 1/2 l vody,1 puding/podla chuti/4 az 6 zltky, 3PL muky a 25-30 dkg kr.cukru - uvarime kasu.Teraz mozeme ochutit bud s cokoládou,aj bielou,alebo s kakaom,dá sa pouzit aj aromu,aj farbit mozeme.Necháme pod pokryvkou celkom vychladnut a potom zmiesame s 1 maslom/alebo s inym tukom/.
Táto plnka v chladnicke vydrzi aj 14 dni.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja korpusy peciem v utorok,v stredu plnim a vo stvrtok potiahnem a ozdobim.Torta je vdy chutnejsia ked je odstata a nikdy sa mi nepokazila.Krem robim pudingovy a z vareneho mlieka.Do hotoveho vmiesam trosku rumu alebo citronu.Isto vydrzi tyzden,nemam vyskusane ci aj dva,lebo sa hned zje.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem vam vsetkym velmi pekne za vase cenne rady a skusenosti. velmi si to vazim. ste fakt zlate, ze ste mi pomohli...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte vsetci tvorivi navstevnici tejto uzasnej stranky!

Idem za vami s prosbou o radu. Buduci tyzden mam urobit na piatok 3 torty. Chcem sa spytat, kolko dni dopredu si mam upiect korpusy? Moze sa iba jeden den dopredu? Alebo aj dva? A mam ich zabalit do nejakeho sacku, aby nevyschli? Asi ano, ze?! A este sa chcem spytat - falosny parizsky krem - ako dlho vydrzi uz urobeny v chladnicke? Ide totizto o to, ze popri praci budem mat cas na pecenie a zdobenie az vecer, cize musim to robit takto postupne a preto sa vas skusenych pytam, ako dlho dopredu si to mozem pripravit. Finalny den bude stvrtok, kedy to potiahnem a ozdobim, pretoze torty budu mat daleku cestu pred sebou. Myslite, ze vydrzia v specialnom boxe na prepravu toriet 8-9 hodin cesty? Mate nejake skusenosti s tym?
Dakujem vam velmi pekne uz len za precitanie mojej prosby a za vase vzacne rady.