reklama

prosba o pomoc

evi , 18. 09. 2010 - 23:10

reklama

Ahojte vsetci tvorivi navstevnici tejto uzasnej stranky!
Idem za vami s prosbou o radu. Buduci tyzden mam urobit na piatok 3 torty. Chcem sa spytat, kolko dni dopredu si mam upiect korpusy? Moze sa iba jeden den dopredu? Alebo aj dva? A mam ich zabalit do nejakeho sacku, aby nevyschli? Asi ano, ze?! A este sa chcem spytat - falosny parizsky krem - ako dlho vydrzi uz urobeny v chladnicke? Ide totizto o to, ze popri praci budem mat cas na pecenie a zdobenie az vecer, cize musim to robit takto postupne a preto sa vas skusenych pytam, ako dlho dopredu si to mozem pripravit. Finalny den bude stvrtok, kedy to potiahnem a ozdobim, pretoze torty budu mat daleku cestu pred sebou. Myslite, ze vydrzia v specialnom boxe na prepravu toriet 8-9 hodin cesty? Mate nejake skusenosti s tym?
Dakujem vam velmi pekne uz len za precitanie mojej prosby a za vase vzacne rady. Úsmev Zlomené srdce Kvietok Slnko Slnko Slnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

hanni, Ne, 19. 09. 2010 - 00:06

ja by so korpusy zacala piect v pondelok,ak ich vsetky nestihas 1 den,v utorok naplnit,stredu,stvrtok,potiahnut,ozdoby.

salenka, Ne, 19. 09. 2010 - 00:16

ak budes zdobit v stvrtok tak v utorok upiect a stredu plnit ja upeceny vychladnuty korpus zabalim do mikrotenu alebo potravinarskej folie aby neoschli kraje a myslim ze cestu by mali vydrzat ta potahovka je ako obal ale priznam sa s parizakom ja nerobim iba pre nas ja plnim len vajecnou plnkou slahanou nad parou a torty cestovali uz aj 300 kilometrov v auguste bez boxu a vsetko bolo v poriadkuBozkávam tak nech sa ti podaria Bozkávam

evi, Ne, 19. 09. 2010 - 00:31

dievcata, dakujem vam velmi pekne za radu. no asi urobim tak, ako mi radite, ze v utorok piect, v stredu plnit a vo stvrtok potahovat a zdobit. ozdoby urobim dopredu, aby troska vyschli a stvrdli a neroztopili sa. myslim, ze by to malo vydrzat tu cestu, kedze budu akoze v chlade, pretoze predsa len 850 km je dost dialka. no nejako to uz stihnem, kedze vo stvrtok musim este balit kufre a ostatne veci...Mrkám

ela1, Ne, 19. 09. 2010 - 07:14

Aj ja to tak robí, keď mám mať hotové vo štvrtok, čo sa týka cestovania, tak moja torta putovala vlakom v krabici do Prahy, Keď je dobre vychladená, tak sa toho nemusíš báť. Držím palce

aramana, Ne, 19. 09. 2010 - 08:47

...som rozmýšľala či napíšem ...ale predsa...
Je tomu pár rokov čo som si objednala tortu u jednej cukrárky.Bola veľmi, veľmi, veľmi milá len sa čudovala prečo objednávam tortu len týždeň dopredu, lebo u nej sa to robí aj mesiac dopredu - toľko má roboty.Nakoniec povedala - jasné, spravím a pýtala sa na korpusy, krémy....ja som nemala ani šajnu ako sa krémy robia a tak jediná moja požiadavka bola aby to moc sladké nebolo a že si po to prídeme v piatok neskoro večer, oslava bude v sobotu ale torta mala byť velikánska tak som chcela aby vydržala až do nedele - vtedy ju asi dojeme.Torta bola prenádherná.Umelecké dielo - niečo také som videla prvý krát, takže z veľkej spokojnosti som jej dala o 150Sk viac ako si pýtala.
Teraz to podstatné - keď sme ju na oslave pokrájali - s čím mal každý problém bo taká nádhera sa predsa neje - a zahryzli sme do prvých kúskov.....
Plnka bola pokazená.Myslím že to už aj tak nakyslasto smrdelo.
Hneď som pani volala že torta nie je v poriadku a že isto to nie je moja chyba bo bola v ľadničke celú noc a ona mi na to s kľudom v hlase - veď ja som vám povedala že mám veľa objednávok a tak začínam piecť už v pondelok...Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie
Toť môj zážitok.
Bacha baby, nechcem nikoho uraziť ani naštvať.Je to len môj zážitok.

evi, Ne, 19. 09. 2010 - 09:46

dakujem ti pekne za tvoju osobnu skusenost...Slnko

Záleží od toho ako pani tortu skladovala a aj aké suroviny použila. Ja mávam dosť objednávok každý týždeň , preto si pečiem korpusy už v pondelok, plním v utorok atď., ale ešte sa mi nestalo, že by tortám niečo bolo, a tak to robím aj pre nás, pretože mám odskúšnaé, že dva tri dni odstáta torta je chutnejšia ako úplne čerstvá.

karmelka (bez overenia), Ne, 19. 09. 2010 - 09:38

ja som už pár krát upiekla v pondelok, v utorok naplnila, v stredu dokončila a bola úplne ok... možno ju pani nemala v chladničke... mojej sestre som minulý zýždeň darovala tortu...bola upečená v utorok, vo štvrtok naplnená...v piatok dohotovená...oslava bola v nedeľu... a mama z nej jedla ešte tento štvrtok a bola úplne v pohode... Kedysi sa tu niektorá z nás vyjadrila a ja s tým súhlasím, že týždeň torta, ktorá je v chladničke vydrží úplne v pohode....

evi, Ne, 19. 09. 2010 - 09:46

aj ja si myslim, ze torta by v pohode, ak sa fakt skladuje v chladnicke, vydrzi tyzden. vsak ja upeciem korpusy v utorok, v stredu naplnim a hodim do chladnicky az do potahovania vo stvrtok a to tiez budu v chladnicke potom. takze tiez si myslim, ze stat by sa nic nemalo. Mrkám

aj ja pečiem piškoty v utorok a stredu a štvrtok plním a v pohode dojedali ju v utorok a stale si chvalili a používam len pudingove kremy nech saTorta Torta Torta vydaria

Ja peciem niekedy korpus skor aj o tyzden, dam ju potom do mraznicky. Vyberiem ju az v ten den, ked ju idem plnit. Korpus je dobry a nie je vysuseny...ako cerstvy. Skus kludne aj dnes zacat piect, das do potr. folie alebo sacku do mraznicky a vyberies az v stredu, ked ju budes plnit. S plnkami nemam skusenost, tie robim vzdy cerstve.

Kisko, Po, 20. 09. 2010 - 09:04

S korpusom nebudu problémy ani na 4-5ty den.Problém sa moze stat s krémom varené z mlieka,ja peto nikdy nedávam do torty taky krém.Do drahsich ide parizsky alebo nad parou,do tych lacnejsich robim. 1/2 l vody,1 puding/podla chuti/4 az 6 zltky, 3PL muky a 25-30 dkg kr.cukru - uvarime kasu.Teraz mozeme ochutit bud s cokoládou,aj bielou,alebo s kakaom,dá sa pouzit aj aromu,aj farbit mozeme.Necháme pod pokryvkou celkom vychladnut a potom zmiesame s 1 maslom/alebo s inym tukom/.
Táto plnka v chladnicke vydrzi aj 14 dni.

ja korpusy peciem v utorok,v stredu plnim a vo stvrtok potiahnem a ozdobim.Torta je vdy chutnejsia ked je odstata a nikdy sa mi nepokazila.Krem robim pudingovy a z vareneho mlieka.Do hotoveho vmiesam trosku rumu alebo citronu.Isto vydrzi tyzden,nemam vyskusane ci aj dva,lebo sa hned zje.

evi, Ne, 19. 09. 2010 - 22:52

dakujem vam vsetkym velmi pekne za vase cenne rady a skusenosti. velmi si to vazim. ste fakt zlate, ze ste mi pomohli...Kvietok Slnko Zlomené srdce Kvietok Slnko Zlomené srdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama