reklama

Problem s piškotou v malych tortovych formach


reklama

Ahojte, ked peciem piskotu vo forme s priemerom nad 25 cm je vsetko O.K.Ale vo formach 22 cm az do 14 cm priemer mi piskota krasne narastie a tesne pred dopecenim v strede spadne. Takze sa spravi v strede diera.
Peciem na ventilatore a na 180 stupnov. Skusala som dat aj na 200 ale okraje uz cerneli a aj tak spadla a na 165 tiez spadla.A ked som piekla bez ventilatora opat spadla.
Takze ja uz naozaj neviem, ako si ma s tym poradit.
dakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

Alena R, Ne, 02. 01. 2011 - 06:37

ja ani v menších formách nemám problém, ale nepečiem s ventilátorom. Keď spadne stred, to znamená, že nie je dopečený. Skús piecť bez ventil, ten to cesto vyženie rýchlo hore, okraje sa pečú rýchlejšie ako stred. Malá forma a viac cesta, treba to piecť pomalšie. Kvietok Slnko Kvietok

kika777, Ne, 02. 01. 2011 - 07:25

ahoj, ja peciem iba bez ventilatora a na teplote 150, max 160 stupnov. vacsie okolo hodiny minimalne, mensie mozno 45 min ale tvoja urcite je kratko pecena, preto sa ti prepadne stred. nech sa ti podari!!! Tlieskam Tlieskam

ela1, Ne, 02. 01. 2011 - 09:21

Ahoj ja pečiem s ventilátorom a max na 130 - 140 stupňov, pečiem pomaly ale dlho a vždy mám krásnu rovnú piškótu. Keď som dala viac stupňov tak mi tiež spadla alebo bolo obhorená .Držím palce Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko

ja by som tiez dala na nizsiu teplotu.. na zaciatok mozno tak 160-170 a potom ked ti ju dvihne, trosku stiahnut, aby sa pomaly dopiekla.. lebo ako pises, okraje ti spali a stred je nedopeceny.. take teploty davam ja bez ventilatora (prestala som ho pouzivat, mam pocit, ze su korpusy velmi vysusene)

sio, Ne, 02. 01. 2011 - 11:01

aj ja pečiem pri 155 stupňoch a tortu z rúry vyberám až vtedy keď už vidím že sa mi korpus oddeľuje od okrajov,párkrát som to vybrala skôr a tiež sa mi to prepadlo,odvtedy vyčkám času ako husa klasu Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

ja dávam malú formu ešte na normálny plech a treba piecť pomlašie ako píšu dievačatá predomnou Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam

Ahoj, ja pečiem tortové korpusy na 175stupňoch a minimálne 45-60minút (menšie 45 a veľké okolo 60). Stred sa zvykne prepadnúť keď nie je torta dopečená Mrkám
Nech sa ti podarí Áno Áno Áno Slnko

Ahoj, ja pečiem malé korpusy na 160 stupňov(bez ventilátora) asi hodinu ale čo je podľa mňa ešte dôležitejšie dávam mriežku v eúre na druhú koľaj(od spodu)tak pečiem aj korpusy ktoré sú vysoké,bábovky aby sa vrch nespálil a stred neostal surový,aby sa Ti darilo Mrkám Mrkám Kvietok

Sany, Ne, 02. 01. 2011 - 19:36

Ja nepečiem s ventilátorom, lebo si myslím, že piškóta je moc vysušená. Chichocem sa

podľa mňa nemáš správny pomer vajec a múky už o tom sa to tu písalo skús pohľadať pod názvom cesto a je tam aj správny postup pečenia. Nech sa Ti darí Bozkávam Slnko Slnko Slnko

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama