Problem s piškotou v malych tortovych formach
Pozrite si aj
ja ani v menších formách nemám problém, ale nepečiem s ventilátorom. Keď spadne stred, to znamená, že nie je dopečený. Skús piecť bez ventil, ten to cesto vyženie rýchlo hore, okraje sa pečú rýchlejšie ako stred. Malá forma a viac cesta, treba to piecť pomalšie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, ja peciem iba bez ventilatora a na teplote 150, max 160 stupnov. vacsie okolo hodiny minimalne, mensie mozno 45 min ale tvoja urcite je kratko pecena, preto sa ti prepadne stred. nech sa ti podari!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj ja pečiem s ventilátorom a max na 130 - 140 stupňov, pečiem pomaly ale dlho a vždy mám krásnu rovnú piškótu. Keď som dala viac stupňov tak mi tiež spadla alebo bolo obhorená .Držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja by som tiez dala na nizsiu teplotu.. na zaciatok mozno tak 160-170 a potom ked ti ju dvihne, trosku stiahnut, aby sa pomaly dopiekla.. lebo ako pises, okraje ti spali a stred je nedopeceny.. take teploty davam ja bez ventilatora (prestala som ho pouzivat, mam pocit, ze su korpusy velmi vysusene)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja pečiem pri 155 stupňoch a tortu z rúry vyberám až vtedy keď už vidím že sa mi korpus oddeľuje od okrajov,párkrát som to vybrala skôr a tiež sa mi to prepadlo,odvtedy vyčkám času ako husa klasu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja dávam malú formu ešte na normálny plech a treba piecť pomlašie ako píšu dievačatá predomnou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, ja pečiem tortové korpusy na 175stupňoch a minimálne 45-60minút (menšie 45 a veľké okolo 60). Stred sa zvykne prepadnúť keď nie je torta dopečená
Nech sa ti podarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, ja pečiem malé korpusy na 160 stupňov(bez ventilátora) asi hodinu ale čo je podľa mňa ešte dôležitejšie dávam mriežku v eúre na druhú koľaj(od spodu)tak pečiem aj korpusy ktoré sú vysoké,bábovky aby sa vrch nespálil a stred neostal surový,aby sa Ti darilo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja nepečiem s ventilátorom, lebo si myslím, že piškóta je moc vysušená.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podľa mňa nemáš správny pomer vajec a múky už o tom sa to tu písalo skús pohľadať pod názvom cesto a je tam aj správny postup pečenia. Nech sa Ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, ked peciem piskotu vo forme s priemerom nad 25 cm je vsetko O.K.Ale vo formach 22 cm az do 14 cm priemer mi piskota krasne narastie a tesne pred dopecenim v strede spadne. Takze sa spravi v strede diera.
Peciem na ventilatore a na 180 stupnov. Skusala som dat aj na 200 ale okraje uz cerneli a aj tak spadla a na 165 tiez spadla.A ked som piekla bez ventilatora opat spadla.
Takze ja uz naozaj neviem, ako si ma s tym poradit.
dakujem