
na želanie.recept som našla na internete a trošku ho upravila
Ingrediencie
Cesto: | ||
300 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | Hera |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vajce |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | kakao |
1 | čajová lyžička | mletá káva |
Plnka: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | vanilkový puding |
200 | gramov | Hera |
100 | gramov | práškový cukor |
trocha | rum | |
2 | čajové lyžičky | instantná káva |
Poleva: | ||
100 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | káva |
trocha | rum |
Postup
Ingrediencie na cesto zmiesime, vyvaľkáme.
Vykrojíme oválky a upečieme.
Plnka:
Uvaríme vanilkový puding v 300ml mlieka, zamiešame do 200g vymiešanej Hery so 100 g pr. cukru, pridáme trošku rumu a 2 kopcovité ČL instantnej kávy. Ja som dala instantnú kávu Velvet.
Poleva:
100 g práškového cukru vymiešame s 2PL uvarenej silnej kávy a troškou rumu.
Oválky spojíme krémom a polejeme polevou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to cesto je zaraz mekké???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ono zmäkne až po naplnení..najlepšie sú na druhý deň :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chcela by som sa spytat, ako dopredu pred Vianocami sa daju robit? Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.