práškový namiesto kryštálového
Pozrite si aj
ja robím len z kryštálového, šlahám žľtky s kr. cukrom,pridám po lyžiciach horúcu vodu,keď je z toho našlahaná pena primiešam do vyšlahaného snehu,premiešam a dám múku s PDP(prášok do pečiva). Nech sa darí!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som zo začiatku používala len práškový cukor na korpusy, je pravda že s kryštálovým ti korpus viac narastie aspoň čo viem z mojej skúsenosti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za rady, a mimulilinka bude boc nízky ten korpus ? či ani moc nie ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Myslím že až tak veľký rozdiel v tom nie je ale radšej používam kryštálový cukor a dávam aj prdopeč na 5 vajíčok polku a ak je nad 8 vajec tak celý, nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím na tortu bežne korpus zo 4-5 vajec (podľa formy)... jedno vajce je málo
tiež dávam kryštálový, postup podobne ako "vierka1004", ale sneh dám až po múke
Tak nech sa darí!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A ja používam práškový. Raz na kakaovom korpuse som si to vyskúšala a v jednom som použila kryštálový cukor a v druhom práškový a ten s kryštálovým cukrom bol nižší a trochu tuhší, tak veru neviem... A prášok do pečiva do cesta na tortu nedávam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aký mám, taký dám. Na vajíčka veľkosti L dávam 30 gramov cukru aj múky, na vajíčka veľkosti XL dávam 40 gramov. Ja to už ani nevážim, ako odmerku používam 2 druhy lyžíc. A najprv robím sneh s cukrom, do toho žĺtka, vodu, prípadne olej a do toho metličkou ručme primiešam múku. Prášok do pečiva nepoužívam vôbec. Cesto je vždy jemné a nadýchané.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toho by som sa asi bala , ze preslaham..... ja so taka sikula
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem vám všetkým !
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja nedám dopustiť na nastavovaný piškét od Bohuša.Predtým som vobec nepiekla, tento som našla ako prvý a každý si vééélmi chváli, len dávam 400g múky nie ako píše 500g.Možem len odporúčiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som používala iba kryštálový, ale nemala som tak som použila práškový. Korpus bol oveľa vyšší. No tak ako písala kazuso, aký mám, taký dám.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Môžem použiť práškový cukor na miesto kryštálového? Robím korpus na 1 vajce 40 cukru, 40 múky 1 PL vody, pol ČL práš.do.p....bojím sa aby nejak nespadol alebo podobne...Ďakujem