Práca so želatínou
Pozrite si aj
reklama
reklama
Ja by som radšej urobila z dvoch sačkov, ale klasickej želatiny, nie zo žele
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja dávam pol sáčka práškovej želatíny Dr. Oetker, 250 ml prifarbenej šťavy z višňového kompotu, citronády alebo sirupu. Želé sa musínalievať teplejšie, čo nie je vhodné na krém ani šľahačku. Pre dospelých som použila víno alebo griotku. Šťavy je vhodné mierne okysliť citrónom, farby sa vplyvom pH menia, v kyslom prostredí sú "živšie".
Ako podklad pod želatínu dávam šľahačku alebo biely krém, na kraje torty nastriekaný mantinel.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem pekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Odporúčame
reklama
reklama
Ahojte. Chcela by som sa opýtať na radu ohľadom práce so želatínou. Chcela by som na vrch torty dať vrstvu červeného želé - peknú rovnú vrstvu, bez ovocia.Bude to moja premiéra so želatínou
Bude mi na štandardnú veľkosť torty stačiť jeden sáčok 10g tortového želé? alebo mám dať radšej dva balíčky?
ďakujem pekne za odpovede, pekný deň