reklama

Práca so želatínou


reklama

Ahojte. Chcela by som sa opýtať na radu ohľadom práce so želatínou. Chcela by som na vrch torty dať vrstvu červeného želé - peknú rovnú vrstvu, bez ovocia.Bude to moja premiéra so želatínou Úsmev
Bude mi na štandardnú veľkosť torty stačiť jeden sáčok 10g tortového želé? alebo mám dať radšej dva balíčky?

ďakujem pekne za odpovede, pekný deň Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ja by som radšej urobila z dvoch sačkov, ale klasickej želatiny, nie zo žele

Boyle, St, 23. 01. 2013 - 13:46

Ja dávam pol sáčka práškovej želatíny Dr. Oetker, 250 ml prifarbenej šťavy z višňového kompotu, citronády alebo sirupu. Želé sa musínalievať teplejšie, čo nie je vhodné na krém ani šľahačku. Pre dospelých som použila víno alebo griotku. Šťavy je vhodné mierne okysliť citrónom, farby sa vplyvom pH menia, v kyslom prostredí sú "živšie".
Ako podklad pod želatínu dávam šľahačku alebo biely krém, na kraje torty nastriekaný mantinel.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama