Poznatky z pečenia vo veľkom
Pozrite si aj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aramana, tak dobre som sa dávno nenasmiala... skvelé postrehy
, hlavne začiatočníčky by si mali vziať ponaučenie... my skúsenejšie len súhlasne prikyvujeme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
najnovšie som prišla na to, že elenka.sop pri svojom recepte na punčáky, keď písala že ho máme potom otočiť, vedela prečo tak radí a nebolo to len pre to, aby sme zabíjali čas otáčaním koláča...
ten spodok mám taký rozmočený, že koláčik si naškrabkávame na tanierik, nie naberáme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no vidíš, zas si o jednu skúsenosť múdrejšia... pretáčanie punčáku bude už rutina
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobre si to.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
perfektne som sa pobavila a veľa bodov mi je divne povedomých
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
perfektnééé!!!!! Väčšina platí aj pri pečení v malom, aj jeden nenáročný zákusok dokáže zabrať pol dňa a kuchyňa je k nepoznaniu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj jeden nenáročný zákusok sa môže javiť ako postup na jadrovú raketu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešteže Ťa máme...takéto dobré rady som tu ešte nečítala ale vážne
treba to pripomenúť novým cukrárkam,my to už máme odskúšané ale dobre som sa zasmiala po celodennej práci
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A ešte jedna dobrá rada na záver...ak Vám chce s upratovaním kuchyne pomôcť kamarátka,nedovolte jej to!!!..Je možné,že veci,ktoré ste tam mali "po ruke" hladáte pol dna a v noci potom bezostyšne voláte dotyčnej kámoške,aby si spomenula,kde Vám to odložila.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
veľmi dobrá rada na záver, raz mi kuchyňu síce nie po pečení, ale po krštení upratovala mama s tetou. Niektoré veci som hľadala ešte na druhý deň....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...chcem niečo povedať na obranu ale nič mi nenapadá každopádne - bol tam poriadok?Bol!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Marianka,supéééééééééééééééééééér rady,asi sme nimi všetky prešli,len sme si to neuvedomili.Tvoje slová mi to všetko pripomenuli.perfekte s humorom,vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super rady, tiež sa mi zdajú nejaké povedomé...
A ja pridám jednu moju - vždy, naozaj vždy ochutnajte pudingovú kašu predtým, než ju zamiešate do masla na krém, aby ste si overili, či ste náhodou nekydli do hrnca s mliekom za 3 lyžice soli namiesto cukru.... áno, aj ja som si myslela, že mne sa to stať nemôže... stačí trochu nesústredenia sa na to, čo robíte, a prúser je na svete
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keď ono, niekedy má tá soľ také hrubé zrnká, že vyzerá naozaj ako cukor
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
my staršie toto poznáme /treba to prečítať manželom,že v každej domácnosti je to rovnaké , že keď to vravíte , že si nevymýšľate
/ a mladé dievčatá na to prídu tiež
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No dievčence pridám aj ja svoju skúsenosť,keď som robila puding v rýchlosti som schmatla sáčok s vedomím že je to vanilkový cukor otvorím vysypem a hups prášok do pečiva,no a čo šak ho bolo viacej nakyprel.A ďaľšia sranda,keď rozbíjate vajíčka v nádeji,že vám predali jednožľtkové ale z každého rozbitého na vás kukajú žľtka dve tak ma ide poraziť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja by som veruže dvojžĺtkové využila na žĺtkové rezy bo mne tie žĺtka nikdy nestačia na polevu na celý plech
A nakyprený puding môže byť tiež fajn
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aramany, b i n g o o o ó ó
všetko ostatné bolo povedané...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
perfektneeee pobavila som sa fajnovo.. a ze zivot nie je zabava vsak to je zalozene na skutocnych udalostiach kazdej kuchyne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Necitat posty aliosky a aramany je hriech,ale aj komentare:))))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som sa tento rok chcela vyhnut velkonocnemu peceniu, tak sme isli sviatkovat na sever....výsledok? Svokra nastvana, lebo pocitala, ze donesiem napecene zakusky a senecki oblievaci mi poslali spravu, ze moja neucast na oblievacke sa tresta 35 kusmi karamelových veterníkov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keďže čerpám nápady, recepty a veruže aj chuť do pečenia od vás
rozhodla som sa i ja podeliť sa o niektoré moje postrehy pri pečení, možno vám pomôžu
- čumením do okienka rúry, čas pečenia neurýchlite.Fakt!Mám to odskúšané!Miesto toho si môžete umyť riad
- ak si na rúre nastavíte čas a ono vám to potom má zapípať, z nejakého dôvodu ste to spravili, nie je preto vhodné vyberať koláč skôr ako to zapípa.Je veľká pravdepodobnosť že to ešte nebude upečené
tiež odskúšané!
- ak nemáte doma ruky, čo pomôžu, v zásade je dobré robiť cesto na medvedie labky z 1 (slovom jednej) dávky.Ak si urobíte dávky dve, je možné že kým tie formičky naplníte, prídu aj prvé šedivé vlasy...
- ak píšu že do polevy má ísť 5 lyžíc horúceho mlieka, myslia tým pravdepodobne 5 lyžíc horúceho mlieka.Nie, nemyslia tým asi deci a pol.Ono sa to síce fajn roztiera ale tá poleva nestuhne.Tiež odskúšané!
- ak si v dobrej viere, že všetko skôr stihnete, požičiate plechy od mamy s nádejou že budete piecť po tri piškóty v teplovzdušnej rúre, omyl!Jasné že tie plechy tam nesedia a mriežku máte predsa len jednu!Na tento objav som zvlášť hrdá, bo som po tie plechy šla hodinu v najväčšej špičke
- ak si deň pred pečením vyložíte z chladničky maslo v nádeji, ako rýchlo budú ráno krémy hotové, ako na potvoru sa vaše dieťa rozhodne že odloží maminke to, čo nechala na linke, nazad do chladničky
- práškový cukor v ktorom ste obaľovali koláčiky sa nepoužíva na polevy!Tiež vyskúšané!Teraz voláme naše punčové rezy - punčové rezy s kiahňami
- tie formičky z medvedích labiek, ktoré sa odmáčajú už druhý deň v hrnci, môžete smele prekladať kde chcete, oni nezmiznú samé
fakt nie!Počkajú si vás, kým ich všetky neumyjete!
- ak sa vám zdá, pri námačaní koláčikov do čokolády, že vám horia prsty, tak sa vám to nezdá!Oni sa fakt pália a brušká prstov ostanú naozaj opálené!
- ak počujete pri chodení po kuchyni taký lepivý zvuk a nohy sa vám ťažko od zeme odliepajú, je potrebné umyť zem!S pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou chodíte po kréme, ktorý vám kydol ešte včera
- chladnička sa nedá nafúknuť!Môžete sa jej prosiť, vyhrážať, že ju vymeníte, ona nie, ona neustúpi o ten jeden centimeter, ktorý potrebujete na naladovanie posledného plechu do nej!
- do vody, ktorú si dáte hriať na sporák, na namáčanie nožov pri krájaní, netreba dávať soľ a kvapku oleja
- ak píšu v recepte 3 deci rumu, naozaj tým nemyslia pol litra rumu...je síce pravda že šofér má byť veselý a jazda dynamická ale šibači sa vám asi nepoďakujú
- nie, utierka nemá šesť strán.Keď do jednej utrieš niečo špinavé, do druhej tiež nejaký bordelík z koláčikov, už to nemáš na ktorú stranu otočiť, naozaj ju treba dať prať
- môžete si kúpiť dopredu 50 práškov do pečiva, vždy sa stane, že na posledný koláč vám proste jeden bude chýbať!Oni zmiznú!Len tak samé sa stratia a nájdu sa v utorok po veľkej noci!
Dúfam že vám moje rady pomohli a vyhnete sa problémom pri pečení