reklama

poradte niekto

Smixy , 23. 06. 2015 - 19:11

reklama

Ahojte všetky šikovné cukrárky. 

Práve som narazila na pre mňa veľký problém. Mám robiť tortičku pre muža k 35, no má byť bez poťahovky. Ale ako? Sama neviem, nakoľko som doteraz vždy poťahovala tortu. Viete mi niekto poradiť? Aký krém sa tam dáva, ak to nemá byť ani maslový? Dá sa to vôbec?  A ešte mám jednu otázočku....už veľa krát som počula o plnke čokoládová s višňami. Poznáte ju niekto?

 

Prípadne ako sa robí tá ozdoba čokoládová?

Pozrite si aj


reklama


reklama

Gitula, Ut, 23. 06. 2015 - 19:32

urob čokoládový krém a dať ovocie vyšne a obliať čokoládou a len ozdobiť vrchVyplazený jazyk

Môžeš obliať čokoládou a môžeš potrieť krémom aj povrch torty, ozdobne napr. zúbkovou kartou, prípadne dozdobiť cukrárenským vreckom s nejakou ozdobnou špičkou a ovocím, alebo strúhanou čokoládou. Višne môžeš dať do parížskej šľahačky, je to výborné a ňou aj tortu ozdobiť. Mrkni do galérie - čokoládové torty, sú tam krásne torty bez poťahovky. Nech sa ti darí  Slnko

Ja som robila tuto :) http://www.tortysnov.sk/fotopostup/torta-bez-potahovky-399

http://www.tortysnov.sk/nepecene tu je galéria bez poťahu... máš na výber od výmyslu sveta, prípadne aj tieto ovocné sú úžasné http://tortyodmamy.sme.sk/ovocne-torty-0

Dajú sa torty bez poťahovky. Kedysi sa robili  len také.

Čokoládový krém s višňami je fantastický. Dcéra ho robila minulý týždeň. V pečenie s kamkou si objednala Višne v želé 1kg a Fond čokoláda 150 gr. Kombinácia bola úžasná.

Ja keď som robievala čokoládový krém, tak som si uvarila klasický puding, do toho dala roztopiť čokoládu.  Maslo som dobre vyšľahala s troškou cukru a potom pridala pudingovú masu. Tým som naplnila tortu, a aj boky torty s ozdobnou špičkou. Potom som si spravila na okrajoch torty ozdobné okraje, čo ma napadlo a dovnútra tenkú vrstvu čokolády. Keď stvrdla, tak som zdobila podľa toho čo kto potreboval. Vy ale dnes máte iné možnosti, takže je to na Vás.

 

Ak ten krém nemá byť maslový, tak daj parížsku šľahačku. tá je v kombinácii s višňami bombová.Áno

Smixy, St, 24. 06. 2015 - 19:18

Ok ďakujem skúsim teda tú prížsku šľahačku. Poprípade, ak by som sa rozhodla nedávať čoko ale klasický biely krém, tak aký ak nemám použiť maslo? Ja robím totiž klasiku vymiešam maslo s cukrom, pridám rum, poprípade nejakú arómu, ale bez masla nwm. Videla som jeden krásny biely ale myslím, že nakoľko je leto, šľahačka to nemohla byť. 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama