reklama

Poraďte mi prosím-začiatky


reklama

Poradil by mi niekto? O pár dní má ocino narodeniny a chcem ho prekvapiť nejakou malou tortičkou Slnko Mala by mať priemer 24 cm, klasika, ibaže vôbec neviem ako na to...aký krém, aký korpus, akú poťahovku či čokoládu...koľko čoho...som z toho zmätená Smútok človek tu chytí také množstvo nápadov, až nevie čo bude lepšie, ale hlavne jednoduchšie...bola by som vám povďačná Kvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ahoj Debbie, nuz vsetko závisí od toho co má ocino rád Veľký úsmev. Ale základom kazdej torty su klasicke piskotove korpusy na priemer 24 cm ja peciem z troch vajec na jeden korpus: Vyslahaj 3 bielky + stipka soli, zvlast vyslahaj 3 zltky + 3PL cukru + 3PL vody. Obe zmesy zlahka zmiesaj, Pridaj 3 PL hl.muky spolu 1/2bal prásku do peciva. (Ak chces, orechovy korpus teraz pridaj hrst orechov,alebo ak chces kakaovy tak 1-2 PL kakaa - Rataj vsak ze kakaovy tak pekne nenarastie a tak daj viac prasku do peciva).
Nuz upec si dva ci tri korpusy, podla chuti naplnit kremom, tych receptov je neurekom, ozdob a podavaj. Verim ze sa Ti vydari. VEla stastia!!!

Kisko, Ne, 10. 10. 2010 - 10:36

Ahoj,ja tiez takto robim korpusy,ale ked robim kakaovy,alebo iny/orechovy,kokosovy/,tak o tolko menej muky davam,kolko kakaa tam bude.Napr. 3 vajce+3 Pl cukru,1,5 Pl muky a 1,5 Pl kakaa/orechy,kokos str. atd/
a takto urobeny kakaovy korpus bude tak isto jemny,mekky,a tak isto vysoky,ako zlty Úsmev Úsmev

Debbie2508...majuska ma pravdu podla toho co ma ocko rad...moj zboznuje cokoladovu tortu (cokoladova piskota aj plnka)...ale ja mam velmi rada kombinaciu kakaova piskota a karamelova plnka (piskotu robim takto: napr:5 bielok+5 lyzic cukru vyslahat do snehu...potom za staleho miesania pridavat zltka,5 lyzic polohrubej muky a 1/2 prasok do peciva...ked davam kakao tak dam len 4 lyzice muky a 1 lyzicu kakaa )
a napadadov aku tortu spravit (pocitac,flasa,truhlica..) alebo ozdobit torticku...je tu neurekom ...len si musis vybrat na co si trufnes Mrkám

Sausen, Ne, 10. 10. 2010 - 09:50

No ak hladas velmi lahky recept na ktorom nemozes nic pokazit,je ich neurekom,ja napriklad nic neoddelujem,ked som lenochod a robim piskotu z celych vajec,v podstate je to bublaninka,tak je vlacna a velmi chutna,na 3vajicka pohar cukru vyslatat do peny aj 10 min podla potreby musi byt husta citronovozlta pena,do toho vlejem pol pohara oleja,pol pohara vody,alebo mlieka,vanikovu aromu,alebo das vanil.cukor uz pri slahani vajicok a 2poh.muky s pr.d.peciva a upecies.ja pouzivam spray na pecenie,takze netreba mastit a vystrihovat papiere a nic sa neprichyti na dno Úsmev a krem uplne najjednoduchsi podla mna je karamelovy z vareneho salka ak ho poznas 2-3h varis salko v hrnci s vodou neotvorene v polke varenia prevrat plechovku,aby sa rovnomerne skramelizovalo nechaj vychladit naj cez noc v chladnicke a vyslahaj s 300-400g masla,vsetko musi mat rovnaku teplotu,aby sa ti nezrazilo a plnis,polejes korpusy rumom,alebo nejakou stavou,rozvarom a natries lekvarom,ak lubite a kremik,na to banany,alebo ine ovocie a naj su prazene akekolvek oriesky a zase opakujes,potries celu tortu zachladis a potiahnes,alebo vyslahaj slahacku aspon 1liter a zdobiacim vreckom napipkuj po celej torte na co mas chut hviezdicky hocico.A este jeden lahky krem na ktory nedam dopustit je parizsky krem a to je slahacka prevarena s cokoladou na 250 ml 1 cokolada uvarit a nechat v chladnicke do rana a vyslahat na taku tortu potrebujes asi liter slahacky a 4cokolady Úsmev no je toho neurekom,nech sa teda dielko vydari Kvietok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama