reklama

poraďte - aký krém ?


reklama

Ahojte, som začiatočníčka mohli by ste mi napísať recept na nejaký dobrý krém , nemám rada, také tie maslové Smútok čítala som, že pod poťahovaciu hmotu by nemal byť krém, ktorý obsahuje šľahačku, že vraj sa bude topiť alebo čo ... tak neviem aký by som mala urobiť. Navrch dám White icing.
Prosím poraďte mi, ďakujem. Hambím sa

Pozrite si aj


reklama


reklama

selenka, Št, 20. 01. 2011 - 14:31

ja robim na 650-700 ml mlieka 2 pudingy (pouzivam na biely krem taky ten smotanovo-vanilkovy puding Dr. Oetker, pripadne zlaty klas, resp. na cokoladovy krem pouzijes cokoladove pudingy), uvaris so 6 lyzicami krystal. cukru (pripadne jednu lyzicu nahradzam vanilkovym cukrom). Za obcasneho miesania nechas vychladnut. Medzitym kym chladne vymiesas 2x250 g zmaknuteho masla so 150-200 g prask. cukru do hladka. Nakoniec obe hmoty (mali by mat rovnaku teplotu, aby sa to nezrazilo) spojis a vyslahas slahacom. Do cokoladoveho este prislahavam 100 g roztopenej cokolady na varenie, pripadne kvoli farbe este kakao. Mozes prichutit lubovolnou aromou. Takyto krem s pudingovym zakladom je jemnejsi a lahsi ako tie margarinove.
Pripadne este pohladaj recepty na vajecne kremy slahane nad parou, pri tom sa vsak viac narobis a su aj nakladnejsie.

Zuzi.F, Št, 20. 01. 2011 - 14:44

ja som plnila jogurtovo-šlahačkovým krémom a potom som celú tortu potierala maslom vymiešaným s prášk. cukrom.

ak som ja za tú dobu čo som tu dobre pochopila, tak pod poťah MUSÍ ísť maslo....či už len s cukrom, či s pudingom /ale tam je tiež podmienka 1:1/...bez masla sa ti to bude topiť...... Kvietok Kvietok Kvietok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama