popraskaná torta
Pozrite si aj
Stiahni dolu, čo sa dá a urob nový krém, pod poťah môžeš dať aj čisté maslo s cukrom alebo s nutelou, ak nemáš alebo nestíhaš puding, neviem aký máš ten krém. Ja na liter pudingu dávam 8-10 kociek masla alebo hery, ale už som dávala aj 5, ale nebolo to ono a pod poťah je to málo, treba viac masla. Vo vnútri ako plnka to môže vydržať, ale pod poťah to radšej neriskuj. Môžeš prípadne aj do toho krému, ktorý stiahneš z vrchu a bokov pridať ešte trochu masla a dobre prešľahať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja dávam 250g masla na pol litra pudingu a pod poťah dávam len maslo s cukrom...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vlastne je to skoro cisty puding,na chut to bude dobre ale na povorchu puding vyschol a popraskal.Skus si nnatriet na nieco /na tanier napriklad/asi rovnaku vrstvu pudingu,ako je na torte.Daj do chladnicky a uvidis,ze to do rana urobi nieco podobne.Rozhodne primiesat viac masla..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sigetka, to myslíš 8 - 10 kociek masla po 125gramov, že?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ženičky, šikovníčky, ste veľmi milé. Ďakujem za radu. Teda stiahnem, čo sa dá a urobím nový krém. Radšej nebudem riskovať, aby som neprišla ešte aj o poťahovku a tým aj o celú tortu. To už by som nestíhala Veľké ďakujem všetkým
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja dávam na 1L pudingu 4 maslá (250g) a ešte sa mi nikdy nestalo že by sa mi topila pod ním poťahovka. Dokonca keď robím s tvarohom (pomer napr.250g maslovo-pudingového krému+ 250g tvarohu) a obtriem ním tortu tak ani ten netečie, poťahujem MMF
Ty si dala na také množstvo pudingu veľmi máličko masla...taký krém robievam do venčekov, aj tam ide asi 250g masla na 700ml pudingu.
Dúfam, že sa ti už bude iba dariť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
konecne normalna odpoved,je vidiet ze si od fachu
niekedy tu pisu same bludy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano, aj ja dávam na 1 liter pudingu 4 x 250g maslo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiež tak zvyknem ak chcem trošku viac maslový pridám maslo, a pod poťah ak robím tenučký tak dám viac masla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Moje milučké. Veď už teraz si aj ja rozmyslím, či sa budem držať svojho rozumu, alebo receptu. Aj ja dávam oveľa viac masla. Len dúfam, že vo vnútry torty s tým nič nebude. Mám malú dušičku, ale dúfam, že bude chutiť. Už som ju aj dozdobila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jáj, pozrela som do starších príspevkov, ale nič mi nevyskočilo
Asi neviem hľadať. Jedná sa mi o tento problém. Robila som novú,neodskúšanú plnku do torty. Je pudingovo-maslová, len do pudingu urobeného z 1 litra mlieka išlo podľa receptu 200 gr. masla. Zdalo sa mi to trošku málo, ale keď robím niečo nové, tak idem presne podľa receptu. Pekne som naplnila, a celú ponatierala zvyšným krémom, pod poťahovku. Dnes ráno pozriem a torta 3D popraskaná. Viem, že toto puding urobí, len som si myslela, že mám dobrý recept. Čo teraz s tým? Veď na to nemôžem dať poťahovku
Čo to urobí, keď si vymiešam maslo s cukrom a tým popretieram celú tortu? Poraďte moje zlaté. Veď ja som sa prakticky naučila piecť torty z tejto stránky.
Ďakujem za každú radu
