Pomoooc ako upiect peknu, vsade rovnako vysoku piskotu :(
Pozrite si aj
mne raz poradila jedna pekarka - nevymastit a nevysypat boky formy, len dno, po upeceni cesto od plechu odrezat nozom a celkom to zabera, ak aj nemam korpus celkom rovny, tak ho obrezem :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja pečiem takýmto štýlom ale v ráfiku , nie vo formách, dám si na plech papier na pečenie, na to položím ráfik, ktorý nevymastím a nalejem cesto , ktoré pekne rozotriem, po krajoch ráfiku orežem nožíkom a preklopím na papier na pečenie a mám pekný rovný plát.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..ja som včera piekla tortový korpus v tortovej okrúhlej forme, doteraz som ho mávala vždy v prostriedku vypuklý, ale teraz som vymastila len spodok, boky nie a korpus je krásny rovný. Takže asi na tom čosi je, že boky netreba mastiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Torta sa vyduje ak sa pečie prudko, ja radšej pečiem každý korpus zvlášť, aby som nemusela prerezávať, max. 1x, a aby boli všetky pekné rovnaké.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak je problem najma v tom,ze v strede sa urobi gula, tak treba korpus po upeceni prevratit na mriezku a nechat volne vychladnut, gula sa sploští
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
boky formy alepo rafiku sa nikdy nemastia pretoze sa korpus pocas pecenia oddeluje od formy .To je podstata vymastenia . torta sa pecie pomaly podla hrubky korpusu , a ak sanam vyduva stred tak cesto porostierame mierne k bokom formy . Po upeceni nechame par minut schladit a vyklopime vrchom na spodok ,a nechame celkom vychladnut .Ak sa nam to celkom nepodarilo tak zarovname nozom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcence dakujem za rady, ja mastim vsetko tak skusim nemastit boky a uvidim. este raz diiiik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte cukrarocky,
neviem upiect peknu, vsade rovnako vysoku piskotu. Vzdy mi ju v strede vytiahne hore. Peciem v elektrickej rure zo spodu. Som mimo SK a tak pouzivam len hladku muku.(ale nemyslim si ze je to tym) naposledy ked som piekla metrovy kolac tak mi cesta v strede vybehli tak vysoko ze vyzerali ako papuce. Peciem len pre seba a chcem upiect synovi narodeninovu tortu. AK mate nejaky tip PLS sem s nim :)