Pomooc nechce sa upiecť!!!!
Pozrite si aj
no tak to vôbec neviem,dala si tam všetko? je tam dosť múky? mne sa to raz stalo ponáhľala som sa a muku som nedala.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A aka vysoka je ta torta? Ja zvyknem piect pri 150-160° cca 90 minut.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne ako môj korpus - nakoniec som ho piekla skoro 2 hodiny a dopadlo to hrozne - kraje boli upečené až moc a stred bol taký ako má byť.
Tak som nakoniec musela upiecť nový korpus, lebo takýto nemôžem dať na tortu, ktorá ide na moju prvú zákazku...takže poputoval do mrazničky a bude inokedy pre nás.
No a druhý už bol super - to som hneď od začiatku dala teplotu na 150 st. ( ten prvý som asi prvých 10 min. piekla na 180 a potom znížila na 150 ), po polhodine som prikryla alobalom a zakryté dopekala.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To sa mi stalo minulý týždeň,prvé dva korpusy krásne,ďalšie tri išli do koša,jeden ako skala ďalšie ako blato,vajíčka boli z jednej podložky,múka a cukor z rovnakého vrecká všetko tam bolo,tak nechápem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcata, ja som sa predvcerom od jednej vyucenej cukrarky dozvedela, ze vraj uplne nove formy na pecenie, treba dat najprv vypalit do rury na najvacsiu teplotu.na niekolko minut.
Vraj ze potom mozem spokojne piect, ze keby nebola vypalena, tak sa prve pecenie v nej nemusi vydarit. Neviem, co je na tom pravdy, ale iba tak pree zaujimavost.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja dávam novú vypáliť,niekde som to čítala a odvtedy automaticky,aj plech dávam vypáliť.a loptu som robila tiež z rolád,vyložila som nimi misku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
je to pravda treba formu vypiect a len pre zaujmavost ja som loptu robila z rolad a bolo to super a nepotrebuješ ani formu stačia dve rovnake okruhle misku a potom to spojiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no dnes som nejako mimo ... ako z rolád??? nepochopila som
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
upečieš roladu trebars jednu kakao a jedna obyč možeš natriet džemom vychladnute nakrajaš a ukladaš do nadoby okruhlej vyloženej alobalom piškot krem a opakuješ až maš plnu nadobu daš schladit vyklopiš a spojiš s tou druhou musiš mat 2 rovnake nadoby dufam že som to vysvetlila mne sa to robilo super ni nepopadalo nemam fotopostup ja sa priznam neviem sem dat fotky rozumieš? ak nie ešte sa pytaj ked budem vediet poradim ja som sa tu vela naučila a ked budem moct tak budem štastna že niekomu helfnem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
konečne pochopila , ved keby niečo, napíšem mail
daaakujééém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som si najprv vyložila boky misky a potom vyplňala stred až do vrcHu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No baby , nakoniec sa to zachránilo...a možno to bolo tým, že tá forma bola nová , lebo druhá várka bola OK. Dakujem vám!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No baby , nakoniec sa to zachránilo...a možno to bolo tým, že tá forma bola nová , lebo druhá várka bola OK. Dakujem vám!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No baby , nakoniec sa to zachránilo...a možno to bolo tým, že tá forma bola nová , lebo druhá várka bola OK. Dakujem vám!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
gratulujem a mne sa zasa podarila tam dat ta fotka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, prvý krát pečiem tortu lopta a pečiem ju v antikorovej miske, a torta sa nie a nie upiecť! najprv som ju piekla na 150°C a po pol hoine som pridala na 170°C, po dalšej polhdine torta stále riedka ....som začietočník ...čo s nou? prosím poradte...