reklama

plnky rada

Smixy , 15. 03. 2015 - 15:26

reklama

Dobrý deň,

potrebovala by som pomoc. Doteraz som piekla iba jednu tortičku a aj to obyčajnú. No teraz ma oslovila kamoška, či by som sa nepokúsila upiecť tortičku pre jej synčeka. Avšak mala by to byť až dvojposchodová torta. Jedna sladká, druhá svieža. Prosím Vás vedeli by ste mi poradiť plnky ako zladiť? 2 do sladkej a 2 do sviežej.

Veľmi pekne ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

Prekvapenie a načo toľko druhov plniek? Veď naspodok môžeš dať sladkú a hore sviežu : tvarohovú alebo pribináčikovú, jogurtovú, stračatelu /i keď by sa dala skombinovať aj pribináčiková napr. s jogurtovou, ale to Ti dosť plnky vystane - trebárs na koláčik?/... tým pádom naspodok by si vedela dať už akúkoľvek: čokoládovú, vanilkovú, karamelovú, orechovú, kávovú a tie sa /pokiaľ veľmi chceš kombinovať/ tiež spolu rôzne dajú dať /ale zas problém - veľa plnky, takže buď zredukovať na polovičnú dávku alebo upiecť piškótu, rozdeliť a naplniť Chichocem sa/. V každom prípade trochu moc chutí s a mi zdá... i keď proti gustu žiaden dišputát Úsmev .

Prikláňam sa k Mariolke, tiež podľa mňa stačí napr.jedno poschodie napr.čokoškové, druhé ľahké šľahačkovo-ovocné Mrkám Vyplazený jazyk Kvietok

Ja to riešim 2 plnkami. Spodnú väčšinou čokoládová + karamelová do orechového korpusu. Vrch piškóta s čokoládovou plnkou, medzi ktorú pridám ovocie ( mrazené maliny, lesné ovocie - niečo kyselkavé). Piškótu prerežem 2x(budeš mať 3 časti), 1.časť dám vcelku a na ňu plnku v tenkej vrstve, 2.časť -do nej vyrežem kruh....(použijem iba obruč)....do otvoru dám ovocie a naň dám 3.časť korpusu natretý plnkou.Toto skladám v tortovej forme a nechám stuhnúť. Nakoniec potriem vyšľahaným maslom s cukrom a potiahnem hmotou. Slnko Slnko Slnko Slnko Nech sa Ti darí Pohoda Pohoda

Smixy, Ne, 15. 03. 2015 - 22:16

To do jednej torty dáavte iba jedinú plnku? Veď to predsa budú dve samostatné torty a spolu sa nebudú ani jesť naraz

Ale veď sme písali vyššie, že do spodnej jednu plnku /sladkú/ a do vrchnej ďalšiu /sviežu/... a ja keď robievam jednoduché /nie poschodové/ torty, tak si zväčša aj želajú len jednu plnku /alebo si pýtajú dva druhy korpusov s jednou plnkou/... málokedy dve plnky Mrkám + ovocie , ale zas do dvojposchodovej dať štyri Prekvapenie ?

aramana, Po, 16. 03. 2015 - 06:19

Ak nechceš do jedného poschodia jednu, určite si vyber aspoň také, ktoré majú rovnaký základ.Napríklad vajcia šľahané nad parou a do toho už dáš len rozpustiť napríklad obyčajnú čokoládu a do trošky napríklad kofilu.Veď by si prišla na psí tridsiatok keby si mala robiť 4 úplne rozdielne plnky do jednej torty.Veď to je času a riadov...keby si robila naraz aspoň dve torty, už sa to dá premyslieť Úsmev
A do tej vrchnej napríklad mascarpone a mrazené ovocie preber a na jeden plát daj napríklad len maliny, na druhý zvyšok ovocia...skutočne robiť 4 plnky do jednej torty je hodne Úsmev

Sigetka, Po, 16. 03. 2015 - 11:34

Ja vždy robím na jednu tortu dva druhy korpusu a 2 druhy krému. Vôbec to nie je komplikované, lebo napr. korpusy robím dva a každý prekrojím na 2 pláty,(vzniknú 4 pláty + 3x plnka) len výnimočne na menšiu tortu robievam 3 pláty(2 plnky).Napr. orechový - vyšľahám z 10 vajec piškótové orechové cesto, poloovicu odlejem do jednej formy a do druhej polovice pridám kakao a dám do druhej formy. Vôbec to nie je robota navyše. Robievam nadstavovaný piškót s olejom. A krém podobne. Väčšinou robievam pudingový, ktorý vymiešam s maslom, časť odoberiem a pridám alebo karamelové salko, alebo cukor a kakao alebo rozpustenú čokoládu.... a keď robím šľahačkové, tak je to podobne.
Ak ti môžem poradiť, kľudne urob dva druhy plátov, len z každého druhu daj časť do väčšej formy a časť do menšej, a budeš mať na obidve poschodia. Plnku do spodnej môžeš dať vanilkovú a čokoládovú alebo napr. čokoládovú a karamelovú a do hornej môžeš dať napr. z toho čokoládového krému a do neho poukladáš banány a urob mascarpone so šľahačkou a ole pudingom vanilkovým a do neho daj čerstvé jahody.(Toto je u mňa najobľúbenejšia kombinácia. Používam najradšej čerstvé ovocie, pretože tam nehrozí, že sa niečo zdrcne, prípadne kombináciu broskyne a mandarínky, najmenej mrazené ovocie, ale ak niekto chce, dá sa ...) Ty sa už rozhodni, ktoré plnky dáš dve a ktorú len jednu. Možno to pre niekoho je viac roboty, ale mne osobne sa to takto osvedčilo, aj keď možno to už podľa predpisov nie je torta. Je to ľahké a jemné, pri poschodových je výstuž nutnosťou, ale chuť je ....vyskúšaj....

Áno presne ako píše Sigetka, aj ja takto vždy robim,,, 2 cesta a 2 kremy do jednej torty Áno

Smixy, Po, 16. 03. 2015 - 13:53

Sigetka veĺmi pekne dakujem. Presne to som sa cely cas pytala. Ja predsa sa nemozem rozhodnut spravit jedu torticku ked poziadavka bola dve v 1, tak avy sa to dalo oddelit a miesane plny. Velmi pekne dakujem za radu

aramana, Po, 16. 03. 2015 - 13:57

Presne to som ti odpísala aj ja, čo Sigetka.Aj ona uvarí puding, vyšľahá s maslom a potom už robí chute ako potrebuje.Základ plnky je rovnaký Áno Je blbosť robiť napríklad šľahaný nad parou a medzi dva pláty pudingový.

a nemozes dat tie dve plnky do jednej aj do druhej torty? ved ked prerezes 2x plnis jednu tortu 2x.. takze jedna torta, dve plnky a druha torta tiez tie iste 2 plnky :) ci? uz som prepracovana.. ale 4 by som nerobila to ste ine snazilky ze to tak davate klobuky dolu baby sa od vas ucim Tlieskam Kvietok Slnko Torta

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama