Pečenie korpusu
Pozrite si aj
nesmieš vysypávať okraje múkou, buď si len pomasti carlex sprayom alebo si daj na spodok papier na pečenie a už nieč viac a keď budeš dávať cesto do formy, tak o zhrň trošku viac na kraje
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dik, v tortovej forme to je este v pohode, ale teraz som piekla na malom stvorcom plechu, naspodu papier, na bokoch nic a tam to bolo katastrofa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nedala si tam náhodou veľa prášku do pečiva? Vtedy to zvykne tak vybuliť, ale aj spľastnúť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj ninka,
buď to skús tak, ako vraví mimulilinka, alebo pred pečením pichni do stredu cesta surový makarón tak, aby kúsok vyčnieval nad cesto ( má v strede dierku, ide o to, aby mala para pri pečení kadiaľ unikať von)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..dobre premiesaj prasok do peciva s mukou ja osievam aj muku..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne to kedysi dávno robila plynová rúra, teraz mám el., tiež nevysypávam ani plechy ani formy, na spodok dávam papier, na boky nič a rozotriem cesto úplne rovnako na celú plochu, robievam najčastejšie nadstavované z polohrubej múky, pečiem na 180 stupňov asi 10 min.,asi to treba len odskúšať na viacero spôsobov, každá baba ti tu povie niečo iné, čo jej vyhovuje, aj ty si musíš vyskúšať svoju cestu. Je iná múka, iná rúra, iný postup pridávania surovín, to všetko ovplyvňuje.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiež dávam iba papier
, a nafukne sa mi iba keď robím napr, s 10 vajec, to preto, lebo teplota na okrajoch je vždy vyššia ako v strede, to si korpus vysypem hneď horúci a položím naň ten plech alebo tortovnícu taku horucu, on pekne klesne a zrežem iba malí vršok, keď robim iba viac plechov ukladam horuce platy na seba a sú rovnaké
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keď dávaš cesto do formy, nedávaj do stredu, ale začni od kraja dookola a nakoniec do stredu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne sa osvedčilo piecť na 150 stupňoch a toto pomáha
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem velmi pekne za rady,
budem postupne skusat, kde je pes zakopany
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som uplna zaciatocnicka, tak Vas chcem poprosit o radu...
Pri peceni mam stred korpusu krasne vysoky a kraje zostanu nizke... Peciem ho na vysokej teplote??? dakujem 