PDT alebo RDI
Pozrite si aj
aj ja budem zvedavá na rady skúsenejších,niekde som čítala že želatínová potahovka vydrží aj tie naj teplá v lete,neviem,ja by som asi predsa len dala WI,dá sa kúpit aj v kilovom balení.Nech sa daríí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Itka, ja som robila posch. svad. torty uz aj z RDI aj z PDT a mala som ohlasy,ze na svadbe v pohode vydrzali aj jedne aj druhe a to dokonca aj v uprsanom vlhkom pocasi......
Mne osobne sa lepsie robia poschodove asi s RDI len treba nechat poschodia poriadne schladit! Ale na druhej strane, ak to ma byt biela torticka, tak PDT je krajsia, belsia.......A RDI nebude az taka prilis makka ak si ju premiesis so Solamylom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mám skusenosť len s PDT, zistila som, že je lepkavá s vlhka chladničky, ale nestane sa jej určite na svadbe nič a možno aj vyschne, mojej mama som robila tortu a ona ju pomaličky ujeda aj dva týždne a má ju len v špajze /samozrejme v lete nie/ a vôbec nič jej nie je a poťahovka je dobra ani nelepí. Ak máš špajzu alebo chladnu povalu daj tortičku iba tam a určite nebude lepkava, ja to niekedy robím a ešte nikdy torte nič nebolo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj z PDT mam presne tu istu skusenost ako ty,MMF som tiez skusala nebolo to spatne,ale moja zvedavost bola velka potom som skusila zelatinovu potahovku a mne sa zatial paci najviac,ale nie som tak skusena ako ine z tejto stranky,tak uvidis co ti poradia ostane dievcata.WI ani RDI som zatial este neskusila,ale mozno niekedy vyskusam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj ja som malo skusena ale robila som poschodovu na svadbu...bola celu noc na stole pred nevestou... do rana do piatej...vydrzala v pohode...a potahovala som zelatinovou potahovkou....a nic sa netopilo ani nic podobne....moja skusenost...
.ale skusenejsie poradia mozno nieco ine...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojky prave dnes sa kona svadba a ja som 1krat robila 3poschodovu z PDT volala som kamoske ako torta?Je OK je na prednom stole ni c sa jej nestalo.Ale trosku mi vadi,ze nie su rovnake korpusy dufam,ze sa nabuduce polepsim.
Skusala som aj RDI ale tiez je pre mna makka rohy sa mi na torte trhali tak ostavam verna PDT
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne sa v zivote topila len jedna torta a to potiahnuta s RDI. najlepsiu skusonost mam z MMF veru. Ona rychlo schne len na vzduchu ked si zbytok vzdy schovas do sacku robi sa s nou dobre ak trosku stvrdne dam do mikrovlnky a jeto. Ja mam MMF rada prave preto ze rychlo tvrdne a ked nieco vymodelujem je to skoro pouzitelne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no keď už vybrať tak PDT(teraz ešte nie sú také teplá malo by sa to usušiť) to by s,RDI je strašne mäkká,to by som neriskovala na poschodovú tortu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem dievčence za vaše názory,-malichová mne sa zo začiatku super robilo s MMF ale ako som vyskúšala tie kupované už sa MMF neviem prispôsobit. ja dávam zvyšnú vždy do sáčku ale mne schne rýchlo aj tá čo ju práve robim len rozvalkám a ked si ju dávam na tortičku tak si mi tak láme na nej. vravím že asi sa jej už neviem prispôsobiť po vyskúšani inej...
mirusa491-nevravím že tá poťahovka sa topí-je to iné ako v lete- ešte na to neni počasie ale vravím že lepi,ona ked odchádza odo mna je super-ale ako dlhsie stoji na stole -nič sa netopí ale lepi ked položíš prst na poťahovku.
Ale asi vyskúšam tu PDT teda je pevnejsia a hádam to nebude taká vada ak bude lepiť-pokým sa nebude topiť no nie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja na veľké poschodové torty používam marcipán zo sušeného mlieka a mám 100% záruku, že sa jej nič nestane. Marcipán úplne vytvrdne a či je leto, či zima, či vlhko, či sucho stále má tú istú konzistenciu. Netopí sa,nelepí neláme ....., leb je úplne tvrdý. Mám s ním veľmi dobré skúsenosti, čo sa týka vysokých toriet.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a co takto pouzit K2, ta sa nelepi a aj v lete sa vobec netopi. robila som z nej doteraz skoro vsetky torty a kilo stoji 6,9 .tak skus vyskusat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
MMF po použití musíš dať hneď do sáčka aby neobschla, keď ju chceš použiť znova treba ju troch zohriať v mikrovlnke, nie moc, aby neskaramelizovala a robí sa s ňou ako keby bola nanovo urobená
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Myslím ,že najlepšie urobíš ak ju potiahneš k2 ,ale tou original zo Zeelandie.Krásne zaschne nič sa nelepi .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak už potom WI,ako sa tu píše že K2je 6,90/kg,tak ani WI nieje drahšie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčence zlaté prosím obraciam sa na vás s prosbou -mám o mesiac robiť moju prvú poschodovú tortičku na svadbu. začínala som MMF a teraz striedavo skúšam PDT a RDI.Ide mi o to že s PDT sa mi super robi,ale nepáči sa mi že ked je dlhšie vytiahnutá tak potom sa začne tak lepiť a nepomôže tomu už ani chlad-aspon mám taku osobnu skusenost. s RDI neviem ako to je ked je vytiahnutá vonku, ale horsie sa mi snou robi-lebo je mäkká.viete mi povedat ktorá je lepsia na 3poschodvu tortu-tá torta má byť na svadbe celú noc a den vytiahnutá a potom sa má krájať ako hlavná torta. mám z toho strach aby som si neurobila hanbu -najlepsie by bolo MMF to je super aj dlho vytiahnuté ale rýchlo schne a už sa mi s nim nerobi dobre a WI je pre mna drahé.
dakujem za každu radu