pasta dama
Pozrite si aj
Mala som taký istý problém,len som si myslela,že to bolo teplom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veď práve, aj predtým boli teplá a dalo sa. Ale teraz? Ani za nič. Poťahovanie mi trvalo dlho a nebola som až taká spokojná. Dokonca z jednej som ju aj strhala a začala znova. :-(
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, a mala si tortu pred poťahovaním práve vytiahnutú z chladničky? Toto sa mi robievalo keď poťahovala práve vytiahnutú tortu z chladničky. Bola veľmi studená a vzdušná vlhkosť sa mi na poťahu hneď vyrosila. Tortu teraz vyberám asi 15-20 min. pred potiahnutím aby sa jej povrch ohrial.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
noooootak toto mohol by byť ten problém, lebo som ju vytiahla práve z chladničky. Len aj predtým som to tak robila a nerosila , nelepila sa. Ale práve možno preto, že ozaj boli veľké horúčavy a rozdiel v teplote bol veľký. Tak nabudúce to vyskúšam tak, že si tú tortu vytiahnem z chladničky skôr. Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Terezka, ja naopak od minulého horúceho leta a fiaska s dvomi vedrami nepoužiteľného SV, v ktorom bolo neviem prečo asi milión stvrdnutých mikročiastočiek, používam len túto hmotu. Tento rok mám síce klímu, ale kvôli vlhkosti vzduchu som až taký rozdiel nezaznamenala, aj keď ide na plné obrátky . Tiež som vymýšľala všemožné spôsoby..a mne sa osvedčilo - hlavne hmotu pred poťahovaním zbytočne príliš neprepracovať. Pod poťah používam len ganache, a tak ako Andrejka Lorna vo svojom videu o ostrých hranách, zvlhčím povrch horúcimi rukami. Potom je ale potrebné si ruky naopak poriadne schladiť. Než začnem žehliť hrany, povrch poťahu a žehličiek veľmi jemne veľkým hrubým štetcom poprášim škorobom. Uhladím rýchlo hrany tak na 95% a tortičku vložím na 10-15 min do chladničky, potom vyberiem a celý proces zopakujem. Hmota za ten čas začne mierne tuhnúť, ale stále je poddajná, a zároveň sa mierne vyrovná teplota medzi tortičkou a hmotou. Viem, že každá máme vlastné spôsoby - ale snáď pomôže, za vyskúšanie nič nedáš
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, by Ivon. Ďakujem za odpoveď. Veď napokon som to tak riešila ako ty, len som nemohla hladítko veľmi použiť. Stále sa lepilo. Trošku dlhšie vonku a už sa naťahovala. Ja používam od začiatku stále pastu damu a som s ňou spokojná, len teraz, 2x za sebou sa mi to zopakovalo. Raz som si kúpila K2 vraj vyskúšam na postavičky, ale bola samá hrčka, tak už nejdem vymýšľať. Teraz ale mám obavy, či sa mi to s tou pasta dama nezopakuje 3x, lebo ráno som tú tortičku mala odovzdať a ja som už bola zaliata studeným potom, že ako to stihnemAle stihla. Skúsim poprášiť ešte so škrobom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Budem držať palčeky, nech sa darí! Už aby sa to počasie "umúdrilo".
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V horúčavách odporúčam Pastu Dama Top. Síce je ako betón ale treba mať trpezlivosť, v rukách zmäkne. JA trošku poprášim ale fakt jemnunko Zlatým klasom práškom a potom radosť vyvaľkať :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte všetci. Neviem, či robím niekde chybu, ale posledné obťahovanie torty s pasta dama, som mala problém s ňou pracovať, čo sa tak lepila. Podchvíľou som ju musela dávať do chladničky, aby som ju mohla vyhladiť a ani hladítko sa nekĺzalo, ale lepilo na poťahovku. Bola to chybná šarža, alebo moja. Ak moja, čo som robila zle, keď predtým mi to šlo a krásne som ju mohla vyhladiť. Teraz ani vzor vytlačiť, lebo sa mi lepila aj na ruku aj na pomôcku.