reklama

Parížsky krém


reklama

Dievčence poradte mi receptík na parížsky krém, ja ma iba na prížske rožky a ten je so salka a ten sa mi nevidí, prosím.Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam

Pozrite si aj


reklama


reklama

Katka, ja som si tiez len cez vyhladavac nasla, dokonca falosny parizsky a drzal uplne uzasne, varila som len 1slahacku a kakao so zltkom a cukrom a potom spojit s maslom na druhy den. Super kremik! Monik

Dadka, Monči dakujem pekne, idem skúšať. zákazníčka chce taký treba vyhovieť, však. Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam

adamira, Po, 27. 09. 2010 - 18:21

JA robim tento-skopirovane......

falošný parížsky krém

Vložil(a) Henrieta24, 3. Marec 2008 - 22:49 korpusy a krémy krémy

Ahojte,
dosť často mám požiadavku na čokoládový krém - ja ho nazývam "falošný parížsky" lebo je tam aj šľahačka.
Postup : uvarím 350g kryštál cukru s 250ml šľahačky a 2 žĺtkami, ak to zovrie odstavím a vmiešam 1 kakao (100g) a pridám 150g roztopeného tuku (Cera)- treba dobre premiešať, nech sa tám masa spojí. Nechám do druhého dňa prechladnúť, aby to bolo úplne tuhé a potom vmiešam 2 veľké kocky masla (500g) a trocha rumu. Vystačí mi to na menšiu tortu, keď potrebujem viac, robím dve dávky. A krém je výborný čokoládový...... Skúste, oplatí sa....

A Henrieta24 DAKUJEM pytaju iba tento , ten slahacka + coko nie.....A moj manzel raz vyjeda este predtzm ako ho spojim s maslom....
A Ceru nie je vobec citit.....

adamira, Po, 27. 09. 2010 - 18:22

katka.strapec
Prosim zboznujem Salko mohla by si napisat recept na ten parizsky so salkom ? Budem velmi rada.Vopred ti dakujem!!!!!Kvietok

ahojky tak tu je:salko variť 2 hodiny vo vodnom kúpeli. Uvariť kašu z 0.5 mlieka á 2 zlatých klasov alebo gustinu. 250 gramov masla vymiešať do peny a spojiť s vychladnutým salkom (ja pridám jednu rozpustenú čokoládu podla chuti) a postupne zamiešam kašu a troška rumu. Toto robievala moja mama. Tak dúfam že ti bude chutiť. Mna odrádza to salko ked ho treba variť dve hodiny Smútok

gabček, Po, 27. 09. 2010 - 18:44

Ja robím jednoducho Na jednu 33% smotanu 1 čokoláda 100g. Čokoládu v smotane roztopiť. Musíto to všetko prevreť. Dá sa na noc do chladničky a na druhý den vyšlahať. Je senzačná , nie je ťažká, kto ju vyskúšal už inú nechcel.

zlatat, Po, 27. 09. 2010 - 19:47

Mohla by som ho dať do svadobnej torty? Myslím na spodné poschodie - budú 3. Udrží to ? Je dosť tuhý?

Sausen, Po, 27. 09. 2010 - 18:55

Áno suhlas s gabcek,nema chybu lahucky a extremne chutnyMrkám

adamira, St, 29. 09. 2010 - 20:56

dakujeeeeeeeeem katka Kvietok Kvietok
Tento poznam ale skusim s Tvojim vylepsenim +coko a rum.....
No a ja som dostala raz otazku na slahacka+coko ze "a toto je krem" ? Odvtedy neriskujem.....Prekvapenie Chichocem sa
Vraj v tlakovom hrnci sa cas skracuje na polovicu....
Ked varis salko uvar si viac na 1x a postupne sa minie...ja varim na 1x 4ks, lebo stale pytaju kombinaciu salkova plnka+od Henriety
A ma to vyhodu ze je stale po ruke aj ked sa necakane ohlasi navsteva vyslaham s maslom a naplnim kornutky-tiez urobene vopred do zasoby z tortovych oplatok a je maskrta...aj ked zo zaciatku chrumkaju ....
....falos.pariz.a orech cesto ach to robim stale dookola
Nech sa Ti dari

ahojky adamira robím parižák a sekol mi, mixérom ho miešam už tretí krát a zas je seknutý, no neviem čo stým ide šľak trafiť. Ešte raz vymiešam a rýchlo ho dám na plát a šup do chladu. Uvidím čo sa bude diať ak ho sekne strhnem ho a urobím čokoláfový.Plačem Plačem Plačem

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama