Parížsky krém
Pozrite si aj
katka vpravo je vyhladavac ked nieco tam si napis co potrebujes a mas to kuk.sem: http://www.tortyodmamy.sk/?q=search/node/parizsky+krem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Katka, ja som si tiez len cez vyhladavac nasla, dokonca falosny parizsky a drzal uplne uzasne, varila som len 1slahacku a kakao so zltkom a cukrom a potom spojit s maslom na druhy den. Super kremik! Monik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dadka, Monči dakujem pekne, idem skúšať. zákazníčka chce taký treba vyhovieť, však.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
JA robim tento-skopirovane......
falošný parížsky krém
Vložil(a) Henrieta24, 3. Marec 2008 - 22:49 korpusy a krémy krémy
Ahojte,
dosť často mám požiadavku na čokoládový krém - ja ho nazývam "falošný parížsky" lebo je tam aj šľahačka.
Postup : uvarím 350g kryštál cukru s 250ml šľahačky a 2 žĺtkami, ak to zovrie odstavím a vmiešam 1 kakao (100g) a pridám 150g roztopeného tuku (Cera)- treba dobre premiešať, nech sa tám masa spojí. Nechám do druhého dňa prechladnúť, aby to bolo úplne tuhé a potom vmiešam 2 veľké kocky masla (500g) a trocha rumu. Vystačí mi to na menšiu tortu, keď potrebujem viac, robím dve dávky. A krém je výborný čokoládový...... Skúste, oplatí sa....
A Henrieta24 DAKUJEM pytaju iba tento , ten slahacka + coko nie.....A moj manzel raz vyjeda este predtzm ako ho spojim s maslom....
A Ceru nie je vobec citit.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
katka.strapec
Prosim zboznujem Salko mohla by si napisat recept na ten parizsky so salkom ? Budem velmi rada.Vopred ti dakujem!!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojky tak tu je:salko variť 2 hodiny vo vodnom kúpeli. Uvariť kašu z 0.5 mlieka á 2 zlatých klasov alebo gustinu. 250 gramov masla vymiešať do peny a spojiť s vychladnutým salkom (ja pridám jednu rozpustenú čokoládu podla chuti) a postupne zamiešam kašu a troška rumu. Toto robievala moja mama. Tak dúfam že ti bude chutiť. Mna odrádza to salko ked ho treba variť dve hodiny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím jednoducho Na jednu 33% smotanu 1 čokoláda 100g. Čokoládu v smotane roztopiť. Musíto to všetko prevreť. Dá sa na noc do chladničky a na druhý den vyšlahať. Je senzačná , nie je ťažká, kto ju vyskúšal už inú nechcel.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mohla by som ho dať do svadobnej torty? Myslím na spodné poschodie - budú 3. Udrží to ? Je dosť tuhý?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
suhlas s gabcek,nema chybu lahucky a extremne chutny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujeeeeeeeeem katka
Tento poznam ale skusim s Tvojim vylepsenim +coko a rum.....
No a ja som dostala raz otazku na slahacka+coko ze "a toto je krem" ? Odvtedy neriskujem.....
Vraj v tlakovom hrnci sa cas skracuje na polovicu....
Ked varis salko uvar si viac na 1x a postupne sa minie...ja varim na 1x 4ks, lebo stale pytaju kombinaciu salkova plnka+od Henriety
A ma to vyhodu ze je stale po ruke aj ked sa necakane ohlasi navsteva vyslaham s maslom a naplnim kornutky-tiez urobene vopred do zasoby z tortovych oplatok a je maskrta...aj ked zo zaciatku chrumkaju ....
....falos.pariz.a orech cesto ach to robim stale dookola
Nech sa Ti dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojky adamira robím parižák a sekol mi, mixérom ho miešam už tretí krát a zas je seknutý, no neviem čo stým ide šľak trafiť. Ešte raz vymiešam a rýchlo ho dám na plát a šup do chladu. Uvidím čo sa bude diať ak ho sekne strhnem ho a urobím čokoláfový.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nekočným šľahaním sa parižák podarilo vymiešať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčence poradte mi receptík na parížsky krém, ja ma iba na prížske rožky a ten je so salka a ten sa mi nevidí, prosím.
