parizske slahacky ci kremy????
Pozrite si aj
áno presne ako píšeš parížsky krém,šľahačka(pravý)
je že dáš variť 33% smotanu a čokoládu-odstavíš a na druhý deň vyšľaháš ako šľahačku.čím lepšiu čoko.dáš tým je pevnejšia-pre ešte lepšiu tuhosť môžeš dať smeta-fix(stužovač šľahačky)
ja nerobím z rastlinnej-lebo nám nechutí-tak neviem či to ide aj s tej-ale asi áno.
no a falošný parížsky krém je šľahačka 33%(živočíšna)+cukor-uvariť,kakao cera.dobre premiešať a na druhý deň vmiešať maslo.šľahačku nešľahať -len zašľahať maslo
je to tuhé neboj.Monika M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja ti zuzia asi neodpoviem,varim len normalu zivocisnu s cokoladou a na druhy den vyslaham,ale robia baby aj s rastlinnou a je to vraj ok,tomu maslu ani ja nerozumiem,ci slahat spolu,ci vyslatah po vychladeni a potom postupne maslo..mne chuti ta lahucka vyslahana ale mam otazku ohladom parizaku bez masla,kedze zuzka otvorila temu,je to lahky krem a po vybrati z chladnicky,staci 1-2h,sa torta velmi zle kraja..ako to riesite ak si daju poziadavku na parizak na svadbu a torta stoji niekolko hodin daju ju pred krajanim zachladit,alebo co,uz sa mi to stalo druhy krat,ze bola mekucka a ja som bola z toho cela smutna a chystala som sa vas na to opytat,ked ju vyberiem z chladnicky su krasne uhladne rezy..no som zvedava co na to zenicky povedia ako to riesia,prepac,zuzka,dufam,ze niesom drza,ze som ti skocila do temy,mozno to pomoze aj tebe
nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robim z tej klasickej rajo oranzovej slahacky, spolu povarim s cokoladou, necham odstat do druheho dna v chladnicke a na druhy den iba vyslaham...
a je to taka mnamka...vsetci sa oblizuju :)
s bananmi je uzasna...
na zaciatku som do nej skusala dat aj maslo, som si myslela, ze bude pevnejsia, ale vzdy sa mi to tak zrazilo, ze koniec...
tak tam uz ziadne maslo nedavam, a robim to tak, ze na tortu z 2 vajec, 1 slahacka...teda na tortu z 6 vajec davam plnku z 3 slahacie a 2-3 cokolady.
Drzim palce...tento krem je super :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ók sausen no problem
a neni to makke az je to bez toho masla??neplasne to nevytecie??bo chcem to dat do 3 poschodovej a bojim sa aby mi to nevydulo dakde???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ak vystuzis tak sa ti nema kde co vydut podla mna..len nech je v chlade pred krajanim aspon 2-3h..nik mi neodpisal na to..ktovie mozno sa niekto ozve este,alebo sa opytam znovu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sausen skús dať stužovač šľahačky,alebo viac čokolády-ja ju mám tiež niekedy takú,ale teraz do svadobnej som dala viac čokolády aj stužovač a aj ked bol krem vonku dlhšiu dobu tak zostal tuhý.Monika M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dobry den zenicky
som taky laik a mam v tom trochu chaos, stravila som tu hodiny na nete ohladom parizskych kremov a som z toho baran
dakujem vam moc krat

prosim vas o rady
1,kupila som rastlinnu slahacku z metro DA MONTARE poznate ju niekto?ako sa s nou robi?kedze je to rastlinna slahacka tak ju mam len dat do bodu varu a v nej rozpustit cokoladu a na druhy den ked je to odstate tak to len vyslahat teda??toje asi teda parizska slahacka?udrzi to napri trojposchodovu tortu??
2,ked sa 33% slahacka uvari s cokoladou alebo kakaom neha sa odstat do druheho dna a potom sa tam vmiesa maslo tak to je zasa falosny parizsky krem?? to sa uz teda same neslaha len sa k tomu prida maslo.a davate tak ako normalne maslo??udrzi to?nevyteka to?
ak by ste boli niektora ochotne citat tie moje litanie tak mi poradte,bo som v koncoch