reklama

Palmarin - skusenosti a rady


reklama

Ahojte dievcata,
chcela by som vas poprosit o radu. Prvy krat idem robit krem s palmarinom, lebo dievcatko nemoze maslo.
Budem robit cokoladovy krem slahany nad parou, v nejakych prispevkoch som citala, ze niektore dievcence iba nakrajaju maslo do vlaznej vyslahanej masy a potom iba premiesaju, da sa to iste robit aj s palmarinom?
Sprava sa palmarin tak isto ako maslo?
Mozno su to hlupe otazky, ale uz ked budem pol hodinu stat pri sporaku, nech to nevyjde navnivoc Úsmev
Vopred Vam velmi pekne dakujem za vsetky rady a tipy Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

sona7, Pi, 09. 12. 2011 - 21:15

..ja nerobim s palmarinom,pouzivam heru alebo heliu,palmarin je tuhsi a obsahuje viac vody, preto sa castejsie zraza,ja slaham vajcia s cukrom ,ked su dobre vyslahane, cukor rozposteny,potom pridam cokoladu a dam nad paru, obcas pretrepem, ked je horuci odstavim a dam vychadit, vymiesam heru a pomali pridavam vychladnutu zmes,
nestojim pri sporaku pol hodinu...
.

Soni dakujem, ten tvoj postup je jednoduchsi, urcite vyskusam Úsmev
Zakaznicka vyhovuje Palmarin, lebo ho mala moze, neviem, ci moze heliu alebo heru...musim pozriet zlozenie, ci v tom je nejaky rozdiel. Ak nie, ja by som to tiez pouzila. Dakujem.

NADJA, Pi, 09. 12. 2011 - 21:26

Palmarín je určený na prípravu cesta - na pečenie . Do krémov Helia. Tukovosť oboch je skoro rovnaká, majú však iné zloženie tukov. Úsmev

jamami, Pi, 09. 12. 2011 - 22:35

ja používam tak ako Nadja palmarin do cesta a do kremov ked nemôžu maslo Heru,ked ju vyšľaháš je oveľa ľahšia ako palmarin-mam jednu zákazníčku ktorá nemôže maslo adávam,vždy Heru a zatiaľ jej nebolo nič Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

stefi_k, Pi, 09. 12. 2011 - 23:08

ja s nim robim dosť často mám v rodine alergiu na laktozu je to v pohode chutovo trochu zaostáva za maslom ale nie je to zle. ono závisi vela od toho jak silná je intolerancia niekto reaguje už na najmensie množstva a niekto nie. ale keď chceš robiť čokoládový krem tak aj v tej čokoláde je sušene mlieko a maslový tuk

dakujem vam dievcata, napisala som zakaznicke, uvidime, co napise Úsmev

stefi_k cokoladu orion na varenie moze, ze to neobsahuje ani ziadne zbytky.

stefi_k, So, 10. 12. 2011 - 08:54

može a nemusí aj my v robote vyrábame sojovu čokoladu ktorá je čiste s kakaovým maslom, len napr temperovacie zariadenie sa prečistuje rozpusteným maslovým tukom čiže trosku masla sa do toho dostane ono závisi naozaj od toho jak je ta alergia silna vačšine tieto mini častice nevadeia dokým ju má zákaznička odskúšanú tak kludne ju použi

Hudy, So, 10. 12. 2011 - 08:43

Baby, Hera tuším obsahuje srvátku, takže alergici na mlieko a intoler. laktózy ju nesmú. Aspoň tak si topamätám, keď mala naša dcérka intoleranciu laktózy, tak neviem, či sa niečo na zložení nezmenilo...

Moja dcéra má silnú intoleranciu laktózy. takže do krémov jedine palmarin /čo je ale v kréme cítiť/ alebo potom v Bille maju aj bezlaktózové maslo. To je chuťovo na nerozoznanie od obyčajného, ale je dosť drahé. Ja kupujem už len to Úsmev

sio, So, 10. 12. 2011 - 10:37

treba kúpiť palmelu a budeš si istá že zákazníčke nič nebude.

Bea40, So, 10. 12. 2011 - 12:06

Dievčatá, ja mám silnú intoleranciu na laktózu, z margarínov môžem jedine Palmelu, Palmarín mi smrdí a nechutí. Čokoládu používam výlučne vysokopercentnú horkú - Callebaut alebo Aribu, tie sú zložené iba z kakaa a kakaového masla.

zlatat, So, 10. 12. 2011 - 14:19

Jedine Palmela alebo Promnienna z Lidla sú bez mlieka ( alebo jeho zložky )

Dakujem dievcata, zakaznicka mi potvrdila, ze nemoze ani Heru ani Heliu, ze moze jedine Palmarin.
Na co si mam dat pozor, ked budem robit krem?
Budem robit podla tohto receptu, akurat namiesto toho masla dam palmarin
6 vajec, 300g cukru, 300g cokolady a 2 masla

Mozem dat 2 Palmariny, nezrazi sa mi to?
Dakujem este raz.

Bea40, So, 10. 12. 2011 - 17:12

neboj nezrazí, dobre si vyšľahaj Palmarín a po lyžiciach pridávaj vychladnutú čokoládovo-vaječnú zmes - musí to mať rovnakú teplotu
PS: tej čokolády môžeš dať menej, postačí aj 200 g a 1-2 polievkové lyžice kakaa - kakao zmierni to množstvo cukru, aby to nebolo odporne sladké

selenka, So, 10. 12. 2011 - 20:07

Len daj pozor aj na cokoladu, ktoru pouzijes, nech neobsahuje nejake stopy mlieka alebo mliecneho tuku, srvatky. Radsej by som robila len s kakaom.

Ahojky Palmarin je super na kremy a je to univerzalne margarin. Tak sme sa to ucili v skole. Dam ti radu jednej starej cukrarky ked bude sslahat krem tak si odkroj asi 1/3 z jedneho Palmarinu na stranu ( tu budes potom rozpustat na ohni) a ked budes mat krem vyslahany tak tam vylejes rozpusteny Palmarin a vyslahas a budes mat lahky jemny a lahko rozotieratelny krem. Dufam ze som to dobre vysvetlila ;o))
Ja na Palmarin nedam dopustit a pokial viem pouzival sa este za totality
Torta Objímam

Ten rozpusteny palmarin musi byt vychladnuty aelbo staci vlazny?
dakujem

Hned ako odstavis z ohna ho tam vylej. Nemaj strach ze je teply ono sa nic nestane a len potom poradne preslahaj. Daj i potom vediet ako si dopadla Torta Torta Torta Torta

ahoj, tak dnes idem na to, chcem sa este spytat, tu 1/3 palmarinu roztopim a zaslaham do kremu a tu zvysnu cast palmarinu iba vyslaham a ubdem donho pridavat tu cokoladovu zmes s uz rozpustenym palmarinom?
dakujem

ano ale najprv vyslahas zvysnu cast palmarinu a potom pridas cokoladovu zmes a az ked vyslahas vsetko dohromady tak nakoniec tam vylejes ten rozpusteny palmarin. Bude ti to pripadat ze sa ti to topit ale neboj len poriadne preslahaj a budes mat kem lahky ako slahacku. drzim palecky aby ti to dopadlo dobre
Áno Zlomené srdce

si zlata, dakujem za odpoved.
Krem sa podaril, nezrazil sa Úsmev uz je v torte a torta je uz ozdobena, caka na zajtrajsiu oslavenkynu Úsmev
Dakujem vam este raz za vase rady a pomoc Úsmev velmi si to cenim Slnko Kvietok Zlomené srdce Bozkávam

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama