orechový korpus
Pozrite si aj
ak myslíš Bohušov,ja robím tento istý aj teraz na posledných dvoch tortach som ho robila a nemala som problem, možno to treba opatrnejšie miešať a ja som davala 120g orechov a ostatne muku. A sneh máš dobre vyšlahany?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešte ma napadlo, to kedy sa ti spraví taká tvrdá škrupina, kym pečieš prvu davku alebo ako?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no aj ked len jeden korpus pečiem-jednoducho vždy pri orechovom. sneh mám ok.a na kolko ho pečieš zakulka?lebo ja ako je písané v bohušovom 120-pečieš na viac?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no samozrejme, ja pečiem na 170 všetko!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ach-no ja ssom aj postupne zdvíhala na 150,lebo v recepte má bohuš 120-150tak som nevedela ale pri klasickom mi to bolo krásne ok, ale teda skusim či tam bol čert zakopaný a napíšem-idem robit teraz ešte jeden. už som myslela že som to mala v tom, ked som urobila z 10vajec a na dva krat-že ked to hodinu stálo, ale teraz som urobila z 5 a idem znovu z 5 azas to bolo tak-tak uvidime za chvilku.zatial vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no-zakulka-cesto upečené a konečne aj za 45minut-predtým som ho piekla vyše hodiny vždy-kôrka tam je, ale pod ňou vyzerá byť normálne cestíčko orieškové vdaka-ešte sa chcem opýtať-na tomto nastavovanom -mávaš aj ty kôrku po upečení? a odrezávaš to? lebo ja áno.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no mam po upečení korku, ale len po okrajoch a iba ked to cesto natriem na plech a kraje sa mi nepodari vyrovnať, ked su moc na tenko, ked su hrubšie tak sa mi korka nespraví, ale ja to aj tak 1cm odrežem radšej.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčence ešte raz sa na vás obraciam.nikdy sa mi nepodarí orechový korpus.robievam nastavovaný a ten zbožnujem-je perfektný ale akonáhle ho urobim orechovy-a dodržiavam že tam treba dat menej muky -urobí sa mi tvrdá škrupinka a dnes dokonca pod tou škrupinkou 2cm fuga a až potom cesto.zvyšné cesto je zvyčajne ok, až na tu škrupinku a niekedy je drobivejsie alebo ťažké spacnuté-no vždy iné a pritom ingediencie dodržiavam rovnako.viete mi poradiť kde robim chybu?vdaka