reklama

orechový korpus

Itka , 21. 12. 2010 - 11:12

reklama

dievčence ešte raz sa na vás obraciam.nikdy sa mi nepodarí orechový korpus.robievam nastavovaný a ten zbožnujem-je perfektný ale akonáhle ho urobim orechovy-a dodržiavam že tam treba dat menej muky -urobí sa mi tvrdá škrupinka a dnes dokonca pod tou škrupinkou 2cm fuga a až potom cesto.zvyšné cesto je zvyčajne ok, až na tu škrupinku a niekedy je drobivejsie alebo ťažké spacnuté-no vždy iné a pritom ingediencie dodržiavam rovnako.viete mi poradiť kde robim chybu?vdaka Plačem

Pozrite si aj


reklama


reklama

Zakulka, Ut, 21. 12. 2010 - 11:35

ak myslíš Bohušov,ja robím tento istý aj teraz na posledných dvoch tortach som ho robila a nemala som problem, možno to treba opatrnejšie miešať a ja som davala 120g orechov a ostatne muku. A sneh máš dobre vyšlahany?

Zakulka, Ut, 21. 12. 2010 - 11:37

ešte ma napadlo, to kedy sa ti spraví taká tvrdá škrupina, kym pečieš prvu davku alebo ako?

Itka, Ut, 21. 12. 2010 - 11:43

no aj ked len jeden korpus pečiem-jednoducho vždy pri orechovom. sneh mám ok.a na kolko ho pečieš zakulka?lebo ja ako je písané v bohušovom 120-pečieš na viac?

Itka, Ut, 21. 12. 2010 - 12:04

ach-no ja ssom aj postupne zdvíhala na 150,lebo v recepte má bohuš 120-150tak som nevedela ale pri klasickom mi to bolo krásne ok, ale teda skusim či tam bol čert zakopaný a napíšem-idem robit teraz ešte jeden. už som myslela že som to mala v tom, ked som urobila z 10vajec a na dva krat-že ked to hodinu stálo, ale teraz som urobila z 5 a idem znovu z 5 azas to bolo tak-tak uvidime za chvilku.zatial vdaka Bozkávam

Itka, Ut, 21. 12. 2010 - 13:51

no-zakulka-cesto upečené a konečne aj za 45minut-predtým som ho piekla vyše hodiny vždy-kôrka tam je, ale pod ňou vyzerá byť normálne cestíčko orieškovéÚsmev vdaka-ešte sa chcem opýtať-na tomto nastavovanom -mávaš aj ty kôrku po upečení? a odrezávaš to? lebo ja áno.

Zakulka, Ut, 21. 12. 2010 - 15:51

no mam po upečení korku, ale len po okrajoch a iba ked to cesto natriem na plech a kraje sa mi nepodari vyrovnať, ked su moc na tenko, ked su hrubšie tak sa mi korka nespraví, ale ja to aj tak 1cm odrežem radšej.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama