
reklama
Pečiem ju už 18 rokov a ešte ma nesklamala.Vyskušala som viacero receptov, ale tento je pre nas naj :)))
Ingrediencie
250 | gramov | práškový cukor |
4 | kusy | vajce |
1 | kus | vanilkový cukor |
9 | polievkové lyžice | olej |
250 | gramov | polohrubá múka |
7 | polievkové lyžice | voda |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | polievková lyžica | rum |
Postup
Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme 9 PL oleja, 7 PL horucej vody, nakoniec muku s 1/2 práškom do pečiva.
Vylejeme polovicu do vymastenej a múkou vysypanej formy, do druhej polovice primiešame 2PL kakaa (podla chuti) a 1PL rumu.
Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pomaly pečieme cca 45 minút.
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
parada
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pri olejovej bábovke rúra nahriatá na 180 - pečieme 40-45 minút :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
upecene zjedene nestacila vychladnut
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne vobec tak nevyrastla ako na foto je, len trochu ju dvihlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.