reklama

nutelovy krem - kolko pod potah?


reklama

Ahojte sikovnice,
vy mi urcite poradite. Na vikend peciem tortu pre dvojrocnu slecnu, ktora nie velmi dobre znasa maslo a teda krem urobim slahackovy - mascarpone s cokoladou. Jej mamina povedala, ze trochu masla tam byt moze, takze budem aj potahovat. Rozmyslala som, ze pod potah (MMF) a na mantinely tym padom dam maslo s nutelou, myslite, ze by sa to k sebe hodilo?
Torticka bude mat priemer 28 cm, kolko masla a nutelky si mam spolu vyslahat, aby to bolo tak akurat, ale nie zbytocne vela? (cim menej masla v torte bude, tym lepsie) Aka asi hruba vrstva musi byt pod potahom?

Prepacte, ze som vas zavalila tolkymi otazkami. Dakujem za kazdu radu.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ja som posledne torty robila šlahačka +maskarpone ,naplnila,potom som urobila punčovinu ,zatrela pasy kremu do stratena,zachladila a potom iba hera+cukor a rum. aroma,ja neznášam máslo.máslo dávam iba do pudingových a pod. plniek. Úsmev a k tej hrubke pod poťahom Úsmev ked ju dám chladiť tak ju trochu zaťažím,potom orežem ak niečo vyčnieva,čim je torta lepšie VYHLADENá, tym menej krému potrebuješ,ked je viac krému pod poťahom lepšie vyhladíš tortičku.

Takze aj Hera sa ma rada s potahom? netopi sa?

Dakujem za radu :)

Petina, St, 20. 02. 2013 - 10:24

Ja som robila raz tak, že som mala hrubšiu poťahovku a málo krému pod ňou, pretože mi nevystalo a nebol čas robiť ďalší krém. Pekne sa vyhladila, neboli vydieť žiadne vrstvy korpusov. Aj tak sa dá Mrkám

Chceli peknu farebnu torticku, preto som sa pre potah rozhodla. Trosku masla vraj znesie, poziadavka bola len aby krem nebol vyslovene maslovy.

nutelu nechaj trochu vonku zohriať a vyšlahaj s trochou masla kolko potrebuješ no ked naplníš tortu daj ju vychladiť ak máš tekutejší krém ak máš tuhší netreba pekne zarovnaj boky, a potri nutelou stačí zlahka ak tam máš mascarpone len aby to tenko prekrylo nič sa poťahovke nestane,

ja dávam tenkú vrstvu poťahu a vyrovnám žehličkou a nedávam hrubu vrstvu masla .ak robím krém z prevarenej šlahačky tak nemusíš zvlášť maslo dávať pod poťah len trochu masla primiešať ku krému.
Úsmev

Dakujem Timea :)
ano robim v podstate pravy parizsky (prevarena slahacka s cokoladou) s tym, ze tam zamiesam aj mascarpone. Takze mozem aj k tomu trosku masla pridat a tak dat pod potah? myslela som, ze sa to proste nesmie stretnut s potahom, ze sa nema rad so slahackou a mascarpone... Nebude to s tou nutelou istejsie? a bude mi stacit na 28 cm okruhlu tortu male (125g) maslo? alebo toho musi byt viac?

Dakujem aj ostatnym kockam za rady :) Ste velmi zlate, vazim si to.

ak by si dala krém z čerstvej šlahačky tak to sa neznáša a mliekové proste kde je veľa vody lebo poťahovka je vlastne cukor a tým to rozpúšťa ale ak dáš do krému mascarpone je to dosť husté no obdoba pomazánky a šlahačka prevarená tak daj od oka ale na taký velký priemer by som dala 1 maslo, ono ked si to vezmeš tak slečna nezje celú tortu zje z nej kusky a ked to maslo bude zriedené s poťahovkou tým duplom tam okolo toho masla veľa nebude a ostatným maslo nevad

Jej maminka hovori, ze obycajne maslo ma v sebe vela histaminov a ze sa z toho stale cela vyhadze. Natierky, smotana, slahacka a ine mliecne vyrobky jej nevadia, iba to maslo...

stefi_k, Št, 21. 02. 2013 - 07:49

môžeš to potreť aj čistou nutelou a nedavať tam maslo veď treba len tenkú vrstvu

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama