Pomoc
Pozrite si aj
Namiesto zlateho klasu das maizenu nech sa Ti darí krasny den
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, ja občas robievam aj tento recept: 500 ml mlieka, 7 PL hrubej múky, 1 vanilkový cukor. všetko sa uvarí za stáleho miešania. Po vychladnutí sa zmieša s 200-250g práškového cukru vymiešané s 1 maslom alebo Herou. Príchuť je vanilková. Ak chceš orieškovú, pridať orišeky, ak ovocnú pridáš ovocie atd.
Nech sa ti podarí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja osobne nerobím ale dievčatá robia bielkový krem tak si skús dať do vyhladavaca ten je uplne snehovo biely a vraj velmi chutny jemný a lahky:ň
nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no wilton uci otrasny,ale krasny krem z bieleho tuku neviem co je to u nas hera,ci pamela,palmarin neviem ktory je biely,alebo bezfarebny a urceny na kremy,tu je to grisco a pol kila cukru par lyziciek vody a aromu musi byt bezfarebna vstky farebne zafarbia trochu hmotu tak mozno potom vanilkovy pr.cukor a to sa vyslaha v mixery pozor prasi jak das kym sa to vymyxujuje,tu je recept:pohar bieleho tuku,cera ci co tam mate,2lyzicky vody,alebo mlieka priblizne 4pohare cukru ak mas susene bielka mozes dat nemusia byt drzi to lepsie tvar potom 1 lyzicku,stipka soli na prelomenie sladkej chuti,vyslahat s aromou maslovou ak mate,alebo akoukolvek bezfarebnou!biela musi byt,nech sa dari krem bude biely vhodny na zobenie svadobnych tort,aj plnenie mozes ho farbit a nepokazi sa,lebo tieto kremy nemusi byt ani v chladnicke!!!ale pre mna...veru neviem,ale sak to je ako marcipan tiez sam cukor nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto som skopirovala z ceskeho diskusneho fora:)
Bílkový krém od Rybiččiny maminky
4 bílky + 18 dkg cukru krupice se da najednou do hrnce, ktery musi dobre sedet do vetsiho hrnce. Do vetsiho se naleje voda a postavi na ohen. Bilky s cukrem se slehaji uz od zacatku zahrivani, tj.necekat az bude voda tepla ci teplejsi...
Plamen je treba nastavit tak, aby proces ohrivani vody do varu trval cca 10 minut a celou dobu se ty bilky s cukrem slehaji na nejvyssi otacky. Jakmile voda dosahne varu, sleha se to pri tom varu jeste chvilku, 15-30vterin, maximalne! minutu! vic ne, pry by se ty bilky pak srazily...
po vypnuti plamene se sleha dal, uz nemuseji byt max.otacky, jde spise o promichavani a pomale ochlazovani, protoze hrnec je jeste stale moc horky, aby se od neho ty bilky nesrazely. to trva jeste tak 2-3 minuty. Pak se hrnec z horke lazne vynda, jeste se chvili micha a pak se necha chladnout... aby se neususila na povrchu krusta, doporucuje mama hrnec zakryt uterkou - pres ni muze para dobre unikat ven, ale bilky si zachovaji vlhkost a neoschne povrch. Studene se zasleha do vyslehaneho masla.
Toto mnozstvi snehu je urceno presne na 2 masla vyslehane s 10 dkg mleteho prosateho cukru. Do masla se dava mlety ale do bilku krupice, protoze mlety cukr obsahuje protihrudkujici prisadu, ktera se do mleteho cukru bezne pridava. V krystalovem ani krupicovem cukru tato prisada neni. Krupice je vhodna zejmena proto, ze ma mensi krystaly a lepe se ve snehu rozpousti.
Takto dopodrobna mi to mama vysvetlovala, tak snad jsem to srozumitelne pretlumocila... Jinak pry se to muze delat i z celych vajec, ale kvuli zloutkum krem pak neni tak bily a ani trvanlivy.
Tento bilkovy krem pouziva treba na svatebni dorty, ktere se delaji s predstihem a nekrajeji se hned v sobotu - napriklad. Je vhodny jak k promazavani korpusu, tak ke zdobeni, drzi pekne tvar a je pekne bily.
Od doby, co jsem ho po mame vyloudila nekdy v unoru pro living http://forum.living.cz/read.php?151,1373014,1867776#msg-1867776, je recept uz i zopakovany a taky k dispozici na strankach Benji http://jakodoma.webgarden.cz/kremy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skus namiesto zlateho klasu uvarit kasu z kokosoveho pudingu, je super a je biely
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tento bielkový krém robím roky,a tak isto zo samých žľtok,keď chcem žltý ,tam pridávam vanilku a sú naozaj vynikajúce,nekazia sa ,dlho vydržia chutné.Keď potrebujem,pridávam podľa želania ,orechy,čokoládu,kakao,kokos,mande ,alebo džem jahodový,malinový podľa chuti zákazníka.Skúste,možno sa zapáči aj vám.
Anka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosim poradte mi nejaky recept na krem ,lebo ja robim zo zlateho klasu a moj krem je zlty a ja potrebujem aby moj krem bol biely.Da sa to nejako docielit?Som len amater.Dakujem .