reklama

Karamelový krém


reklama

Dobrý deň.

Znova sa obraciam na Vás s prosbou o radu.
Mám robiť tortu s karamelovou plnkou ale nechcú palmarín ale maslo - a taky som ešte nerobila . Smútok Smútok
Žienky ako robíte takéto krémy - ja väčšinou si uvarím puding , vymiešam cukor s palmarinom a potom to spojím a pridám rum .

Pozrite si aj


reklama


reklama

duranlb, Št, 30. 08. 2012 - 10:19

ja si uvarim vanilkovy puding (0,5l mlieka a 2 bal. zlaty klas, a vsetok cukor co ide do plnky), vychladnuty puding zmiesam s maslom a supnem jedno karamelove salko :)

dadika, Št, 30. 08. 2012 - 10:31

urob svoj klasický krém s karamelovým pudingom, iba palmarin nahraď rovnakým množstvom masla Úsmev (maslo samozrejme klasické nesolené s obsahom živočíšneho tuku min. 82%) Slnko

kramky, Št, 30. 08. 2012 - 10:44

Chichocem sa môžeš iba maslo s karamelovým salkom (kupujem hotové) alebo pridáš ešte aj puding, uvarený z 500-600ml mlieka a 2 karamelových pudingov Objímam Zlomené srdce Objímam

dagaz, Št, 30. 08. 2012 - 11:29

Ja robim slahany nad parou, 6 vajec, 300 cukru, 2 vanilky vyslaham do zhustnutia, cca 25_30 min, medzitym vyslaham 500 gr. masla 82% do peny, pridam jedno uvarene salko a nakoniec vychladnutu zmes...je suprova

ja robím tak, že si upálim kr. cukor na karamel, zalejem šľah.smotanou a po vychladnutí vymiešam s maslom. Každý si chváli... Áno ale zatiaľ som ho používala len na tú s penovým plátom v strede, samotnú karamelovú ešte nie Úsmev

andreao, Št, 30. 08. 2012 - 15:03

Ja zas upálený cukor zalejem mliekom, nechám dobre rozpustiť a do karamelového mlieka urobiť pudingy (dávam tiež na 1/2 litra mlieka 2 pudingy). Nikdy nedávam iné tuky, len čisté maslo.

jarka22, Št, 30. 08. 2012 - 18:54

ja tiez robim ako andreao....dostat kupit aj extra karamelovy puding-je to super a zmiesat s maslom.. Vyplazený jazyk

a tiež davate pod poťahovku maslo s cukrom ? ci to mam dať palmarin aby sa to netopilo

Neboj nebude sa ti topiť nič Úsmev
Ja robievam tak že to krému zamiešam trošku omrviniek z plátu a takýmto "punčokrémom" potriem tortičku a potom nádherne stuhne Úsmev

Ja zase robievam podobne ako janka.johi. Urobím si karamel (cukor upálim na karamel a zalejem šľahačkou a nechám prevariť-pomer 1:1).
Urobím si klasický pudingovo-maslový krém (maslo+puding v pomere 1:1) a ochutím pripraveným karamelom. Tento karamel je super lebo si ho vždy urobím dopredu viac a mám ho poruke v chladničke a dlho vydrží. Úsmev

ja som vzdy robila len z uvareneho salka a masla , ale prišlo im to velmi sladke tak som zacala robit s akramelovym pudingom malsom a pridala som aj trocha uvarene salka a spolu s bananmi to nemalo chybu Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama