plnka do svadobnej torty
Pozrite si aj
Ja vzdy robim plnku kde varim smotanu na slahanie a este sa nesatlo,a by sa pokazila, aj ked torta nevidela chladnicku par dni, ale v letnych teplotach to este nemam vyskusane.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nie som zastanca slahacky a preco nedat bielu cokoladu do pudingoveho kremu s mliekom vareny,ved ten je tak isto dobry a trvanlivejsi,predsa svadobna nieje len o jednom dni v chladnicke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nie som cukrarka, ani velmi nepeciem, ale z fyzikalneho hladiska sa ma spravat uvarena slahacka ako maslo vyslahana smotana je nachylna ku skazenu, ale uvarena by sa pokazit nemala....ale v chladnicke by mala byt kazda torta v lete
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčence a chlapci ja sa pri tejto teme opýtam, aké plnky treba dať do trojposchodovej torty a by to tie poschodia zvládli....plánujem dať smotanové, vyšľahané s maslom...môžem to dať na všetky poschodia? alebo mi niekto poradíte?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Majjjka prosim ta a aku plnku to robis? Klasika uvaris slahacku s cokoladou a na druhy den uslahas? Ja take robievam dost casto, ale to len tak na domace oslavy. Na tu svadobnu by to ale asi neslo, to je dost lahky krem, neviem ci by to udrzalo tu vahu. A Lia51 ja nehovorim, ze by bolo zle uvarit v mlieku puding, ale s tou slahackou je to omnoho lepsie. Neviem ale ja si myslim, ze by sa to asi nemalo pokazit, vsak je asi jedno ci uvarim puding v trvanlivej slahacke alebo v trvanlivom mlieku. Ci?
Ivanab a ake konkretne smotanove, myslis uslahanu (uvarenu) slahacku s maslom?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ano Majuš5, uvarená a na druhý deň vyšľahaná s maslom, bojím sa či vydrží tú váhu...alebo akú tam dať, dať každé poschodie iný typ plnky?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som teraz na tento týždeň robila tortu pre vnučika na krstiny -3 piškotové cestá a medzi ne som dala čokoládovú plnku/300 ml mlieka,1 zlatý klas-uvariť,do toho som nalámala 1 čokoládu na varenie a troška Smetolu 5dg poriadne som to vyšľahala a nechala vychladnúť....osobitne som vyšľahala 1 Smetol +3PL pr.cukru a pridala som k varenej hmote,bola vynikajúca plnka a druhú som robila karamelovú....cesta som poriadne popolievala pomarančovým sirupom s rumom....chutila vynikajúco.....recept som mala stade z internetu....odporúčam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No Ivanab, to nie je slahacka uvarena a na druhy den vyslahana, ale puding uvareny v slahacke namiesto mlieka a vyslahane s maslom a roztopenou cokoladou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte babenky, chcela by som vas poprosit o malu radu. Budem robit svadobnu poschodovu tortu, a chcem sa spytat ci mozem urobit maslovo-pudingovu plnku, s tym ze puding nebude uvareny v mlieku ale v slahacke. Nepokazi sa to, vydrzi to? Viete mi poradit? Lebo som nedavno robila taky krem do jednej torty pre kamaratku, plus som pridala kopec bielej cokolady a vsetkym to zevraj velmi chutilo. Tak by som to rada tak urobila aj do tej svadobnej, len sa bojim co ta slahacka spravi? Aby sa to nahodou nepokazilo, kedze to bude dlho v teple, aj ked bude sice slahacka uvarena. Dakujem za kazdu jednu radu.