Kysnutý chlieb s varenými zemiakmi. Rýchly a veľmi chutný.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
500 | gramov | hladká múka |
320 | mililitrov | voda |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | soľ |
20 | gramov | droždie |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | polievková lyžica | rasca |
štipka | sóda bikarbóna | |
2 | kusy | zemiak |
Inštrukcie
Preosejeme si múku, do ktorej pridáme soľ. Pri čerstvom droždí si urobíme do múky jamku. Soľ dáme po okrajoch misky, aby nebola v kontakte s kváskom.
2. Do stredu jamky pridáme 1/2 PL kryštálového cukru, rascu, olej, sódu bikarbónu, varené nastrúhané zemiaky. Potom pridáme droždie 1/2 PL kryštálového cukru, 100 ml vlažnej vody a necháme bublinkovať.
3. Po urobení kvásku dolejeme zvyšok vody a spracujeme cesto.
4. Cesto necháme kysnúť 1 hodinu. Po vykysnutí sformujeme tvar bochníka a dáme do pekáča s papierom na pečenie.
5. Cesto potrieme slanou vodou, urobíme do neho zárezy a dáme piecť do spodnej časti rúry.
6. Pečieme na 220 stupňov - 15 minút. Potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte 45 minút.
7. Po upečení bochník potrieme opäť slanou vodou a necháme vychladnúť na mriežke.


Recepty:
- prečítané 1461x
- Pridať nový komentár