Zemiakový chlieb

Pridal/a recepty od Terezky

Kysnutý chlieb s varenými zemiakmi. Rýchly a veľmi chutný.

Zemiakový chlieb - recept
Výnos
Bochník
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

500gramovhladká múka
320mililitrovvoda
1polievková lyžicakryštálový cukor
1polievková lyžicasoľ
20gramovdroždie
1polievková lyžicaolej
1polievková lyžicarasca
 štipkasóda bikarbóna
2kusyzemiak

Inštrukcie

Preosejeme si múku, do ktorej pridáme soľ. Pri čerstvom droždí si urobíme do múky jamku. Soľ dáme po okrajoch misky, aby nebola v kontakte s kváskom. 

2. Do stredu jamky pridáme 1/2 PL kryštálového cukru, rascu, olej, sódu bikarbónu, varené nastrúhané zemiaky. Potom pridáme droždie 1/2 PL kryštálového cukru, 100 ml vlažnej vody a necháme bublinkovať. 

3. Po urobení kvásku dolejeme zvyšok vody a spracujeme cesto. 

4. Cesto necháme kysnúť 1 hodinu. Po vykysnutí sformujeme tvar bochníka a dáme do pekáča s papierom na pečenie.

5. Cesto potrieme slanou vodou, urobíme do neho zárezy a dáme piecť do spodnej časti rúry.

6. Pečieme na 220 stupňov - 15 minút. Potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte 45 minút.

7. Po upečení bochník potrieme opäť slanou vodou a necháme vychladnúť na mriežke.

Zemiakový chlieb - recept postup 1
Zemiakový chlieb - recept postup 2

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.