reklama

Zemiakový chlieb

Pridal/a recepty od Terezky dňa 27. 10. 2021 - 19:49 - Recepty recepty od Terezky
Zemiakový chlieb, Iné recepty, recepty od Terezky

recepty od Terezky | Zemiakový chlieb


reklama

Kysnutý chlieb s varenými zemiakmi. Rýchly a veľmi chutný.

Ingrediencie
500 gramov hladká múka
320 millilitrov voda
1 polievková lyžica kryštálový cukor
1 polievková lyžica soľ
20 gramov droždie
1 polievková lyžica olej
1 polievková lyžica rasca
  štipka sóda bikarbóna
2 kusy zemiak
Postup

Preosejeme si múku, do ktorej pridáme soľ. Pri čerstvom droždí si urobíme do múky jamku. Soľ dáme po okrajoch misky, aby nebola v kontakte s kváskom. 

Do stredu jamky pridáme 1/2 PL kryštálového cukru, rascu, olej, sódu bikarbónu, varené nastrúhané zemiaky. Potom pridáme droždie 1/2 PL kryštálového cukru, 100 ml vlažnej vody a necháme bublinkovať. 

Po urobení kvásku dolejeme zvyšok vody a spracujeme cesto. 

Cesto necháme kysnúť 1 hodinu. Po vykysnutí sformujeme tvar bochníka a dáme do pekáča s papierom na pečenie

Cesto potrieme slanou vodou, urobíme do neho zárezy a dáme piecť do spodnej časti rúry.

Pečieme na 220 stupňov - 15 minút. Potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte 45 minút.

Doplňujúce poznámky

Po upečení bochník potrieme opäť slanou vodou a necháme vychladnúť na mriežke.

Doplňujúce obrázky
Zemiakový chlieb, Iné recepty, recepty od Terezky, 1

recepty od Terezky

Zemiakový chlieb, Iné recepty, recepty od Terezky, 2

recepty od Terezky

Výnos
1 bochník
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama