reklama

Nizkotucna smotana


reklama

Babenky, nemate nahodou niektora skusenost s pouzivanim nizkotucnej slahackovej smotany do plniek? Napriklad jogurtovej alebo do traseneho kremu? A pripadne aku pouzivate, lebo mna napada len 10%-tna na varenie, ale nemam odvahu ju vyskusat.
Dakujem vopred za vsetky rady.Torta

Pozrite si aj


reklama


reklama

ahoj... ja som teda veľký amatér v tejto oblastiChichocem sa ... ale myslím, že 10% smotanu nedáš do krému. nevyšlaháš ju ... a inú nízkotučnú šlahačku nepoznám. tak som zvedavá, či niekto napíše niečo nové

Ak fakt súrne potrebuješ, ja som skúšala odtučnené nízkotučné mlieko s práškovou šľahačkouSlnko

annie.b, Po, 09. 08. 2010 - 21:54

ja som použila 10%-nú do falošného parížskeho krému a bolo to v pohode a do traseného krému som dala dokonca práškovú z tesca plus mlieko, ale tuším som to poistila stužovačom a tiež to bolo tuhé ... chuť je už druhá vec, mne to nevadí, ja práve nemám rada klasickú šľahačku, je mi z nej ťažko

Sigetka, Ut, 10. 08. 2010 - 08:54

No smotana ak má byť smotanou, tak musí mať aspoň 30 - 33%, teda tá na šľahanie, na varenie môže byť aj 10 alebo dokonca 8, ale nízkotučná smotana je blbosť, to neexistuje. Môžeš ešte použiť rastlinnú šľahačku, už ju dostať kúpiť aj v bežných supermarketoch. Dá sa výborne vyšľahať a nerozteká sa. Ale je trochu drahšia. Býva aj sladená aj nesladená a niekto ju používa práve preto, že bežná živočíšna je mu tažká na žalúdok.

Dakujem za komentare. Viem, ze "nizkotucna smotana je blbost", ale potrebujem urobit tortu s co najmensim obsahom tukov, tak hladam mozne riesenia...

ja by som v tomto prípade použila rastlinnu,používam ju aj do traseného krému,akurát že to vyšlahám šlahačom a je perfektná,držím palceÁno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama