nevydarena potahovka ma byt ako WI ale....
Pozrite si aj
robím len s touto poťahovkou, ale nedávam tuk do nej a ani glycerín. ale je plastická a tiež nedávam viacej ako 700 mg cukru. glukozy ide na celý sáčik 115 ml, tukom si len mastím ruky ked ju spracovávam už na doske. neviem či máš dvd z bernolákova zo septembra, tam som ju robila a katka to celé natáčala. jediný problém môže byť že si prevarila želatinu, aj ked už som počula od boyle, že to nemôže vadiť, že želatina sa môže aj prevariť a nemení to jej štruktúru. jedine spraviť ešte raz želatinu. ja dávam do 1 dcl vody napučať a potom do mikrovlnky rozohriať, len aby zmizli kryštáliky. držím palce, napíš ako si dopadla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jaja19 dakujem Ti velmi pekne zelatinu som mala v pohari a ten som ponorila do horucej vody a miesala som do rozpustenia....
DVD nemam skoda, dostanem sa este pon?nevies?
Prosim TA a vody ide kolko? Ide tam iba ta voda do ktorej dava zelatina napucat alebo este aj okrem toho?
No budem skusat ale fakt neviem kde robim chybu keby sa mi to stalo len raz ale 3x po sebe a vraj do tretice vse dobre
A urobim prosim TA z toho ulpne tenucku maslu-ma byt tenucka ako papierova,tato hmota sa mi zda dost pevna ked zatuhne preto ju chcem skusat....a ak Ta mozem poprosit napises mi recept? lebo ten vyssie je iny...DAKUJEM TI VOPRED
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
robievam si rovno z dvoch dávok, takže jedna dávka: 1 želatina z kaufáču, do 1 dcl vody, nechám napučať, glukozu si tiež varím z kaufáču práškovú ked dám celý 250 g balíček do 1,2 dcl vody je to akurát tekuté a pevné, ako sirup pšeničný alebo kukuričný čo tam ide. z celého sáčku vychádza na tie dve dávky. glukozu nechám asi 5 minút povariť a vychladnúť. do misky si dám tú glukozu, aromu, na jednu dávku pol flaštičky a potom rozpustenú želatinu, ako si ju robila je správne, musí zosklovatieť a nemali by tam byž zbytky celej želatiny, celé to najskôr premiešam a potom do toho začne po PL zapracovávať cukor, pridám do hustoty tak aby bola už trochu biela, ale najviac najednu várku 300 g cukru a nechám odpočinúť. zhruba po pol hodine si z nej beriem po menších dávkach a zapracovávam cukor, ked ostane biela to je zhruba po nejakých 5-6 PL (jednu dávku rozdeľujem na polovicu), odložím do miktorénové sáčika a do kýblika s vrchnákom. robím si do zásoby vždy viacej a potom len beriem a ešte zapracovávam cukor ked ju premiešavam pred spotrebovaním a valkaním. ked máš nejaký dotaz kludne napíš. ja mám všetky torty potiahnuté želatinovkou. a dá sa aj natenšie vyvaľkať a drží pokope, lebo je tam tá želatina. dvd sa u katih - katky hraškovej dá v pohode objednať. pošle ti ho poštou a určite rýchlo, je to zlatíčko.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som robila podla tohto Bohušovho receptu a podarila sa mi
http://www.tortyodmamy.sk/content/zelatinova-pasta
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skús tento pomer surovín:
http://tortyodmamy.sk/zelatinova-potahovka-0
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem VAm budem skusat jaja19 si zlata dakujem Ti za podrobny popis.Neskor sa Ti p.p.ozvem - ak budem aj nadalej z toho jelen .DAKUJEM
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nie je za čo. aj ja som takto pýtavala a ešte pýtam rady, neboj. všetko sa časom naučíme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj na cukre záleží, najlepší je modrý - považský, aj keď dám moc farby, hmota nie je taká plastická.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem pouzivam iba povazsky ale akosi tejto hmote nechutil nechcela ho papat
DAkujem VAm este raz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyskusam aj ja...hladam nieco co sa da velmi natenko vyvalkat lebo nam potahovka moc nechuti. MMF co som skusala bola dost hruba a veeeelmii sladka na nas vkus.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte prosim VAs o radu kedze uz sama na 3-ti krat neviem prist na to kde robim chybu......Robila som podla dolu uvedeneho receptu potahovku-fondant na potahovani-domaci a vobec nie je elasticky a cely vazi iba 600g - viac cukru nezobral a aj tak sa mi lame. Skusam skusam ale nedari sa mi.....Prosim ake mate Vy s nim skusenosti? je ten recept OK?
Neda sa mi potahovat s nou a to som dufala ze urobim z nej maslu kt.ma byt uplne tenucka ako papier....
· 1 kg mletého cukru (nejlépe korunní)
· 2 lžíce práškové želatiny
· 40-50ml vody
· 24g rozpuštěného ztuženého tuku
· 1 lžíce glycerinu (k dostání v lékárně)
· 80ml glukosy (viz. recept Glukosa hustá domácí)
· 2 lžičky libovolného aroma
DAKUJEM VAM vOPRED za VASE RADY