reklama

Nerovný povrch torty


reklama

Babenky poraďte. Poťahovku si vyrábam z Marschmallow, robi sa mi s ňou dobre.Ale nie vždy mám povrch pekne rovný. Pod poťahovku dávam vvymiešané maslo s cukrom a niekedy aj zostatkový piškót.Snažím sa to čo najlepšie vyrovnať, ale nie vždy je to podľa predstáv. Teraz som robila poschodovú a spodný korpus je super, ale vrchný je hrboľatý. Kde robím chybu? Žeby bol ten jeden poťah tenší?

Pozrite si aj


reklama


reklama

domik, So, 25. 05. 2013 - 07:16

ja si myslim, ze ked je torta dobre vychladena a maslovy krem pekne hladko natrety, torta by nemala vyzerat hrbolato, ked je na nej potahovka. lebo ta sa "tvaruje" podla toho, co je pod nou. ja si velmi pomaham zehlickou, s ktorou beham okolo torty tak dlho, kym sa mi nepaci Chichocem sa Chichocem sa Slnko Slnko a samozrejme, cim tensia potahovka, tym viac vidno nerovnosti, ak nejake su. alebo ked sa torticka zohreje a zacne "sadat", vtedy sa mozu objavit nerovnosti. tolko moj nazor, mozno poradia skusenejsie Úsmev Úsmev nech sa dari Zlomené srdce

Úsmev ja keď dávam po naplnení tortu vychladiť - pred poťahovaním, tak položím Torta na podložku, navrch dám potravinovú fóliu a dosku a otočím to - takže vlastne vrch torty je naspodku a tým sa povrch torty počas chladenia pekne vyrovná - keď máš tortu pekne vyrovnanú pred poťahovaním, tak aj po potiahnutí ju už budeš mať peknú rovnú Úsmev
alebo keď robím nejakú veľkú tortu, tak dám navrch potravinovú fóliu a nejakú dosku a na nejakú chvíľu to zaťažím - väčšinou naukladám navrch maslo a povrch Torta sa mi pekne vyrovná /môžeš pozrieť moje Torta v mojom katalógu Úsmev
a samozrejme poťahovka nesmie byť príliš natenko vyvaľkaná, ja dávam tak 3-4 mm Úsmev

domik, boky zarovnám hneď po naplnení - ak mi niekde trošku trčí piškóta, tak to orežem nožom / je toho ozaj veľmi málo - aspoň niečo vtedy zjem Chichocem sa /, natriem celé boky troškou plnky - dám na ne potravinovú fóliu a zahladím rukami - prípadne po zatuhnutí ešte nejaké nerovnosti opravím a až potom poťahujem, keď mám tortu aj na povrchu aj na bokoch pekne rovnučkú - radšej sa s tým trocha pohrám a potiahnutú ju mám naozaj veľmi rýchlo a nemusím sa už trápiť s vyhladzovaním nerovností Úsmev pozrela som si Tvoj katalóg, máš krásne tortičky, takže Tvoj problém to asi nebude Úsmev

domik, Ut, 28. 05. 2013 - 08:10

dakujem za pochvalu aj za zaujimave finty, ako sa dopracovat k dokonalej torticke Úsmev ja na vyhladzovanie pouzivam len zehlicku, niekedz je to dost pracne, ale je dobre vediet, ze sa to da aj inak (podla tvojich fotiek vidim, ze to funguje dokonale Slnko ). vdaka este raz Bozkávam Bozkávam

Úsmev ja mám žehličku už dosť dávno, ale používam ju málokedy, radšej "vyhladzujem" tými svojimi netradičnými spôsobmi - u mňa to naozaj funguje, len treba nadobudnúť trocha zručnosti Úsmev teraz napríklad v poslednom čase už sa ani veľmi netrápim s prekladaním torty na podložku - položím navrch torty po vychladení dosku - prevrátim opačne, takže spodok mám hore - položím naň podložku a znova prevrátim a mám ju tam, kde potrebujem / predtým som prekladala pomocou dlhého noža alebo širších pásov papiera / Úsmev

Úsmev a práve včera ma ešte napadlo, keď som robila tortu s mrazeným ovocím, že som zabudla napísať, že nikdy neotáčam torty, do ktorých dávam mrazené ovocie - to potom pustí dosť tekutiny, tak pre istotu, aby mi nevytiekla navrch torty - tie len na chvíľu zaťažím a povrch sa mi pekne vyrovná Úsmev

Tinca, So, 25. 05. 2013 - 09:35

Ahoj, možno je to aj vtedy ,keď tam dáš ten zostatkový piškót a nieje úplne na jemnučko rozdrvený.Žehlička čo spomína domik je úžasná vec fakt veľmi pri vyrovnávaní pomôže.Primilka ďakujem za radu Kvietok , vyskúšam to aj ja tak.Pekný dník a nech sa Vám darí Tlieskam Tlieskam

Keď dávaš zostatkovú piškótu do masla s cukrom (ja dávam do krému), tak to dobre prešľahaj, aby si mala úplne hladučkú hmotu, na torte ju dobre kartou vyrovnaj, povrch musí byť úplne hladký, keď stuhne poťahuj a poťahovku daj troška hrubšiu a bude to Ok. Tortička je inak krásna Tlieskam Tlieskam Tlieskam

Ďakujem vám za rady. Budem sa viac hrajkať a snažiť a hrajkať a snažiť až to nakoniec bude dokonalé. Ďakujem Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Dievčatá, chcem sa vám poďakovať za rady. Robím to ako ste mi písali,t.j. obalujem do fólie a tortu vždy pretočím naopak a torty mám presne podľa predstáv. Teším sa z toho. Je super, že viete takto poradiť. Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama