Nepodarena torta
Pozrite si aj
Ja vzdy zatazujem aj na noc, ale ak je redsia plnka, az po takej hodinke davam zataz, kedze si potiahla hned cerstvu tortu, potah vytlacil vzduch z torty a zvalila sa nabok... Davam do nugatovej vymixovane maslo s trochou cukru, Nutelu, mascarpone a nasucho oprazene mlete mandle, ale masla menej davam tiez, ale potom je redsia trosku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ked robim pribinačikove torty tak prv dam naplnenu tortu do chladničky, aspoň na hodinku, skontrolujem či je dosť stuhnuté a potom ju zaťažím, ked neni dosť stuhnuta ešte počkam....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja torty vôbec nezaťažujem ale pred potiahnutím musia byť riadne zachladené ..ja ponatieram večer dám na noc do chladničky a na druhý deň potiahujem a zdobím..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
taky tak...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Súhlasím.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem za rady.Dam do chladnicky na noc a az potom potiahnem.Nestava sa vam,zeby sa orosila hmota pod takto zachladenou tortou?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
poťah sa ti orosí zmenou vonkajšej zmeny vzduchu /vlhko, teplo/a nie vnútornej ...môj skromný názor
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne sa to ešte nestalo...torta sa zarosí ked je potiahnutá v chladničke a potom ked ju vyberieš do tepla...ale to iba v lete...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Áno, určite tortu po naplnení zaťažiť.. Poťahovka má predsa nejakú váhu a tortu treba na tú váhu pripraviť. Pozri tu, podrobne som opísala, ako postupovať. V nasledujúcej kapitole je poťahovanie torty: http://www.lorna.estranky.sk/clanky/dobre-rady-nielen-pre-zaciatocnikov…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lorna
ventuska, ono to ma vyhodu, ze ked zatazis torticku rovnou podlozkou a na to das dajme tomu liter mlieka alebo co, povrch je potom krasne rovny, ...nikdy predtym som ho nemala taky rovnomerne hladky ako po zatazovani, lepsie mi na takom vyzera potah, drzim palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem vsetkym za cenne rady.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Potrebovala by som sa poradit ohladne naplnenia torty.Nedavno sa mi stalo,ze sa mi po naplneni torta zvalila-naklonila do jednej strany a bola skareda,kriva.Zrejme som spravila chybu,ze som ju hned potiahla marcipanom a aj nugatova plnka bola dost riedka.Zvyknete po naplneni tortu zatazit?Mala som ju zo 4 platov plnka pribinacik a nutelova,ovocie jahody a banany.Nemame radi maslove,preto davam do nutelovej coko puding,nutelu a polovicnu davku masla z receptu.Neskusali ste do nutelovej dat puding ole bez varenia,ci ju dostatocne zahusti?